jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare till Vuxenutbildningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd, samt vuxenutbildning. Målet är att bidra till att fler människor kommer i jobb samt att höja utbildningsnivån genom en mängd olika utbildnings- och arbetsmarknadsinsatser. Några exempel är jobb öronmärkta för personer med funktionsnedsättning, satsning på specialpedagogisk enhet inom vuxenutbildningen samt en kompetensgalleria.

Den kommunala vuxenutbildningen är en viktig aktör för att öka utbildningsnivån hos invånarna i Eskilstuna. Verksamheten pågår året runt. Varje år är ungefär en tiondel av kommunens arbetsföra invånare delaktiga i någon av våra verksamheter. Vi ger människor i Eskilstuna en andra chans. Vi samverkar med andra verksamheter för att utbilda till arbete eller vidare studier. Vuxenutbildning bedriver kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, utbildning i svenska för invandrare (SFI), särskild utbildning för vuxna (lärvux) samt bedriver ett yrkeshögskolecenter.

Vi är vägvisare på invånarnas förändringsresa och vi söker nu två studie- och yrkesvägledare till vår verksamhet, en tillsvidaretjänst samt ett vikariat på ca 12 månader.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i ett team med andra studie- och yrkesvägledare och tillsammans arbeta för att vägleda sökande till rätt utbildning och även vara med och bidra till verksamhetens utveckling? I rollen som studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen är du med och gör skillnad och bidrar till människors utveckling.

Hos oss på vuxenutbildningen finns bland annat ytterligare åtta studie- och yrkesvägledare som ser fram emot att träffa dig. Vi strävar efter nära samarbeten med gemensamma mål. I teamet ser vi varandras erfarenheter som en tillgång och utvecklingsmöjlighet. Vi har stor kompetens i gruppen och är måna om att stötta varandra och ha roligt på jobbet.

En stor del av arbetsuppgifterna består av bokade vägledningssamtal, både med individer som redan är i studier på Vuxenutbildning och även med individer som i nuläget inte är i studier men som potentiellt kan komma att vara det i framtiden. På Vuxenutbildningen bedriver vi vägledning i snäv och vid bemärkelse, dels genom bokade samtal samt genom gruppvägledning och olika informationsinsatser. I arbetet ingår samarbete med rektorer, lärare, administratörer och också samverkan med andra aktörer såsom arbetsförmedlingen och olika utbildninganordnare. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning och håller dig uppdaterad om utbildningar och arbetsmarknaden. Stort fokus ligger givetvis på mötet med människor. Som studie- och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen arbetar du med alla utbildningsformer. Verksamheten är under konstant utveckling och du som medarbetare har möjlighet att vara med och påverka t.ex. vägledningsmetoder eller hur vi kan bli effektivare i vårt uppdrag.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss blir du del av ett kompetent och tight gäng. Vi trivs tillsammans och värdesätter att ha roligt på jobbet. Under 2020 kommer vi samla hela vuxenutbildningen i nya lokaler och här har du chansen att vara med från början i denna förändringsresa. Är du driven och vill vara med och påverka så finns alla möjlighet att göra det hos oss!

Våra arbetstider är måndag-fredag, kontorstider med flextid. Som anställd hos Eskilstuna kommun har du rätt till en friskvårdstimme i veckan eller ett friskvårdsbidrag. Vi erbjuder dig givetvis också en god introduktion i arbetet och bra support från vårt team med erfarna kollegor!

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från studie-och yrkesvägledarprogrammet alternativt är i slutfasen av din SYV-utbildning och beräknar vara klar senast augusti 2019. Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet av studie- och yrkesvägledning inom vuxenutbildning (genom praktik eller arbete). Det är också starkt meriterande om du har erfarenhet av att jobba med SFI. Du har goda datakunskaper och är van att arbeta i Officepaketet. Då arbetet innebär mycket kontakt med interna och externa parter är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Eftersom vår målgrupp kan bestå av personer med utländsk bakgrund behöver du kunna kommunicera på engelska.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du strukturerad, utåtriktad och självständig med förmåga att se helheter. Vår verksamhet kännetecknas av högt tempo och snabba förändringar. För att trivas tror vi att du är självständig, flexibel och känner dig trygg med att planera och genomföra de uppdrag som ingår i rollen. Du är engagerad och tycker om att möta elever och skapa goda relationer.

Fokus förflyttas från administration till möten med människor och vi ser att du är lyhörd och har förmåga att skapa förtroende i dessa möten. Du trivs att arbeta i grupp och har förmågan att samarbeta med övriga förvaltningar, kommuner samt externa aktörer på ett professionellt sätt. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare. En tillsvidaretjänst och ett föräldravikariat på ca 12 månader.

Ansökan

Referensnummer:   5408

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.