Biträdande rektor förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vårt område består av sex förskolor och två F-6 skolor i Kvidinge och på Tingdal. Vi är fem biträdande rektorer och en områdesrektor i vår ledningsgrupp.

Vi söker nu en biträdande rektor som kan driva utvecklingen på förskolorna vidare mot nya mål med det kompetenta barnet i fokus. Du coachar, leder och styr i nära ledarskap utifrån nationella och lokala styrdokument genom att omsätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för ca 40 medarbetare. Du ska driva utveckling av undervisningen med fokus på lärprocesser och barnets förutsättningar för lärandet. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför förskolan/skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.
Att vara chef i Åstorps kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi.
Du kommer ha ett delegerat ansvar för budget, kvalitetsarbete, personal och arbetsmiljö.
Till din hjälp tillhandahåller vi stödfunktioner inom HR, ekonomi, fastighet, med mera.
Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa, vi arbetar med tillitsbaserat ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av ledningsuppdrag inom förskolan. Vårt ledningsteam är en central del av enheternas utvecklingsarbete och vi söker en kollega som tycker om att arbeta i team. Samtidigt ska du självständigt driva processer inom ditt uppdrag.

Vi söker dig som:
• Har förmåga att engagera, stimulera samt stärka medarbetare till goda prestationer och resultat
• Har förmåga att skapa goda relationer, kan ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation.
• Har en analytisk förmåga med långsiktigt och helhetsperspektiv.
• Har kunskaper om de nationella målen och förskolans roll i samhället.
• Har förmåga att planera och prioritera.
• Systematiskt reflekterar, analyserar och utvärderar
• Hanterar digitala verktyg utan svårigheter som redskap för att söka information, planera,
kommunicera, presentera, dokumentera samt rapportera.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Vi ser gärna att du har en väl vitsordad chefserfarenhet. Rektorsutbildning är meriterande.

Viktigt att du är en lagspelare, är flexibel, har god social kompetens samt förmåga att hantera svåra situationer på ett professionellt sätt. Bidra med positiv energi och vara lojal.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.Ledarerfarenhet inom förskolans/skolans uppdrag

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-05-03

Tillträde 3 maj eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1018748

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag, samt aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Möte kvällstid kan förekomma

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.