jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning.

Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 270 medarbetare och omsätter 280 miljoner kronor.


Vuxenutbildningen erbjuder kurser/utbildningar i olika omfattning utifrån individens behov - dag- eller kvällstid, på plats eller distans. I Vuxenutbildningen ingår kommunal vuxenutbildning; grundläggande och gymnasial vuxenutbildning och utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna, yrkeshögskoleutbildningar, uppdragsutbildningar och lärcentrumverksamhet, där studie- och yrkesvägledningen ingår.

Arbetsuppgifter

Vuxenutbildningen söker nu två studie- och yrkesvägledare. Dina arbetsuppgifter som studie- och yrkesvägledare blir spännande och varierande inom lärcentrum och vuxenutbildningens olika skolformer. I dina arbetsuppgifter ingår att informera om utbildningsalternativ och vägleda de studerande i sina val. Du ska ge service till de studerande i frågor om t ex behörigheter och betyg samt i att upprätta individuella studieplaner. Du utför administrativa arbetsuppgifter inom ditt område och medverkar också i att marknadsföra våra olika utbildningar. Du kommer att ingå ett vägledarteam tillsammans med fem andra studie- och yrkesvägledare inom Vuxenutbildningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen. Arbetslivserfarenhet från vuxenutbildning med antagning och behörighetsbedömningar etc. är meriterande. Kunskaper och erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Procapita likaså. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna utföra arbete på egen hand och i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Arbetstiden är normalt förlagd till dagtid, men viss kvällstjänstgöring kan bli aktuellt. Tjänsten är en semesteranställning. Tillträde 2019-11-01 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A900078

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb