Vi söker en biträdande socialchef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi i Malung-Sälens kommun söker socialchefens högra hand som ska vara en viktig spelare för att lyfta och utveckla socialförvaltningen. Är det du?

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Arbetsuppgifter

I denna nya roll blir du en viktig ambassadör för Socialförvaltningens verksamhet. Du får en förtroendeingivande och bred tjänst som du har möjlighet att vara med och påverka utformningen av utifrån dina tidigare erfarenheter och kompetenser. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att tillsammans med socialchef skapa de bästa förutsättningarna för förvaltningens enhetschefer och de i sin tur alla medarbetare. Det gör du bland annat genom att stödja enhetscheferna i frågor som rör verksamhet och verksamhetsutveckling. Det innebär att du ingår i olika nätverk, samverkar internt och externt och representerar socialchef vid dennes frånvaro.

Dina dagar kommer vara varierande och bestå av allt från att hålla dig uppdaterad med nyheter från omvärlden till att driva projekt för att utveckla kommunens verksamheter inom Socialförvaltningen.

Kvalifikationer

För att du ska trivas i rollen och kunna bidra på bästa sätt är det viktigt att du är en erfaren och trygg ledare där du har hanterat ekonomistyrning på strategisk nivå. Lika viktigt är det att du har erfarenhet av arbete inom socialtjänst eller vård och omsorg, då detta ger dig en förståelse för vår verksamhet och dess olika aspekter.

Du kommer leda förbättringsarbete, möten och strukturera både ditt egna och andras arbete på både operativt och strategisk nivå. Dessutom har du mod och förmåga att fatta beslut balanserat med ödmjukhet och lyhördhet.
I utbildningsväg har du med dig en relevant akademisk utbildning inom socialtjänst, vård och omsorg, såsom socionomexamen eller liknande. Självklart har du även ett B-körkort så att du kan vara ute på plats i vår utbredda kommuns verksamheter!

Malung-Sälens kommun har idag en tf. socialchef så därför söker vi nu en biträdande socialchef som är intresserad av och har viljan att bli socialchef. Tjänsten som biträdande socialchef ger dig stora möjligheter till introduktion i ett eventuellt kommande arbete som socialchef.
Intervjuer kan komma att ske löpande även under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C163478

Gör ansökan

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.

Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.