jobb just nu!

Skollogoped, Elevhälsan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

De kommunala skolorna i Sandviken skall kännetecknas av en skola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren med förbättrade skolresultat. Ett skolutvecklingsprogram har beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet.

Elevhälsans uppdrag i detta är att stödja barnen och eleverna i deras lärande och utveckling mot utbildningens mål.
Vi skall främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande med medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan jobbar på organisations-, grupp- och individnivå. Målet för oss är att skapa en så positiv lärandesituation som möjligt för alla elever.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Elevhälsan är en verksamhet inom Kunskapsförvaltningen i Sandvikens kommun som erbjuder medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens.
Elevhälsans uppdrag är att arbeta främjande och förebyggande för att bidra till att skapa lärande miljöer som ger barn och elever förutsättningar till en positiv kunskapsutveckling.
Vi söker en skollogoped. Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete där du tillsammans med dina medarbetare i kommunen är en viktig nyckel för elevers utbildning och framtid.
Skollogopeden är en viktig del i elevhälsoteamet tillsammans med skolsköterskor, specialpedagoger, skolpsykologer, skolkuratorer och skolläkare. Teamet arbetar med hälsofrämjande och förebyggande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Arbetet innebär att ha en kommunövergripande roll kring frågeställningar som gäller språk och kommunikation. På uppdrag av rektor och chefen för elevhälsans arbetar du med skolans utveckling kring barn och elever med svårigheter inom läs, skriv, språk och kommunikation. Arbetet bedrivs på individ-, grupp- och organisationsnivå.
Du arbetar förebyggande genom fortbildning, konsultation och handledning samt gör kartläggningar kring barn och elevers språkutveckling och kommunikationssvårigheter. Arbetet utgår från skolans pedagogiska uppdrag som gäller lärande och utveckling. Du är ett komplement och stöd till elevhälsans personal inom grundskolan, samt till EHT, arbetslag och enskilda pedagoger inom grundskolans F-9. Du samarbetar och nätverkar med interna och externa aktörer för att säkerställa och utveckla skolornas kompetens och för att undanröja hinder för lärande.

Kvalifikationer

Tycker du att detta låter intressant. Vi söker dig som:

• Är legitimerad logoped med erfarenhet av konsultativt arbete kring barn och ungdomars språkutveckling.
• Har erfarenhet av liknande arbete och kunskap om metoder kring konsultation och handledning.
• Erfarenhet av att leda och planera fortbildning om barn/ungas språkutveckling är meriterande.

Vi lägger även stor vikt vid din personliga lämplighet och att du känner igen dig i följande beskrivning:

• Du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du är ansvarstagande och kan strukturera och lägga upp ditt arbete självständigt.
• Du är förtroendeingivande i ditt arbetssätt.
• Du brinner för att arbeta med elever och är en empatisk lyssnare.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Du behöver ha egen bil och körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-03-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   721-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.