jobb just nu!

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem till Avanskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Skolan i Luleå - en nationell förebild!
Avanskolan ligger vackert belägen i ett gammalt kulturlandskap vid Luleå älv. Vi erbjuder en trygg skola med inspirerande lärmiljö som präglas av nära samarbete och engagerade pedagoger. Vi strävar efter att med vårt arbetssätt inspirera, väcka nyfikenhet och lust att lära. Vi vill att det ska kännas meningsfullt, spännande och roligt att gå i Avanskolan. Vi lägger stor vikt vid estetiska lärprocesser och en kollegial samverkan med en naturlig delakultur som sträcker sig bortom vår egen skola i ett vidgat klassrum, inte minst med vår vänskola Klöverträskskolan. Våra tre utvecklingsområden under 2019/2020 är språkutvecklande arbetssätt, rörelseglädje och ökad tillgänglighet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som fritidspedagog/lärare i fritidshem på Avanskolan innebär att arbeta i barn/elevgrupp under dagarna och på fritids under eftermiddagarna. Du som söker tjänsten skall vara förtrogen med fritidsverksamhetens styrdokument och därmed bidra till att undervisningen i fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Detta ska ske genom att undervisningen tar sin utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. Genom undervisningen förväntas du tillsammans med kollegor erbjuda eleverna en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Rastaktiviteter/rastvärdskap ingår i uppdraget. Tjänsten innebär att tillsammans med dina kollegor ansvara för att bedriva och utveckla fritidshemsverksamhet vilket betyder att planera samt göra uppföljningar av verksamheten, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag och övriga kollegor i Avanskolan.

Målsättningen för fritidsverksamheten är att skapa en miljö som främjar trygghet, social medvetenhet och självständighet. Eleverna förväntas erbjudas en meningsfull fritid, som stödjer dem i sin utveckling och uppmuntrar dem att ta egna initiativ.

Tjänsten är tidsbegränsad och med 80 % tjänstgöringsgrad.

Kvalifikationer

Du har fritidspedagogexamen eller lärarexamen med inriktning mot fritidshem. Du kan även ha erfarenheter och formell utbildning som bedöms som likvärdiga. Eftersom mycket av verksamheten bedrivs utomhus så är det en fördel att tycka om uteliv.

Det är önskvärt med tidigare erfarenhet av arbete inom fritidsverksamhet eller skola och att du är insatt i fritidshemmets läroplan. Stor vikt kommer dock att läggas på personlig lämplighet.

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter, du lägger stor vikt på kvalité. Du tycker om att samarbeta och skapa bra relationer med både barn och vuxna. Att ge en god service är något som känns naturligt för dig och är alltid något som du strävar efter.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Tillträde: snarast enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A841508

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb