jobb just nu!

Vi söker vikarierande Miljö- och livsmedelsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Vi söker ny kollega!
Tjänsten är placerad inom Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Miljökontoret har 8 engagerade kollegor inom sina respektive områden. På Stadsbyggnadskontoret finns 11 medarbetare inom bygglov, GIS (geografiskt informationssystem), adresser- och planfrågor.

Förvaltningen bemannar för närvarande två kontor varav det största kontoret är i Malung med ett servicekontor i Sälen. Det finns därmed även möjlighet att vara placerad på vårt servicekontor i Sälen.

Eftersom Sälenfjällen med dess turistanläggningar ligger inom kommunen, mångdubblas antalet verksamheter under turistsäsong. Det är i sig en utmaning men skapar också förutsättningar för utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med tillsyn och kvalificerad handläggning, som gillar intellektuella utmaningar och som lägger stor vikt på goda möten och på samarbete.

Vi erbjuder en visstidsanställning inom huvudsakligen livsmedelsområdet men inrymmer idag även en liten del miljöskydd såsom handläggning av köldmedier och värmepumpar. Du arbetar både självständigt och i grupp, vilket gör att du ska ha lätt för att samarbeta samt kunna driva egna projekt.

Som inspektör inom livsmedel kommer du göra kontroller ute på livsmedelsanläggningar och handlägga inkommande ärenden inom livsmedelsområdet. Du ska också ge råd och service till våra medborgare och företag. Vi har långtgående delegation från nämnderna. Det finns möjlighet till utveckling och fördjupning inom olika sakområden och vi försöker fördela uppdrag utifrån våra medarbetares intressen och kompetens.

Organisationen förutsätter flexibilitet vilket innebär att arbetsuppgifterna med tiden kan komma att förändras och tjänsten kan till viss del anpassas utifrån dina erfarenheter och intresse samt förvaltningens behov.

Vi använder oss av ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom livsmedelsområdet och livsmedelslagstiftningen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillsyn och myndighetsutövning eller andra områden som är viktiga för vår verksamhet.

Det är viktigt att du är positiv, utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig tal och skrift. Du måste ha ett engagemang för arbetsuppgifterna.

Eftersom arbetsuppgifterna ställer stora krav på egen organisationsförmåga är det viktigt att du är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planera och strukturera ditt arbete. Det är viktigt att du är utåtriktad, positiv, gillar utmaningar och tycker om att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med andra. Du kommer att vara en viktig del i vår arbetsgrupp och vi vill att du är bra på att samarbeta och att du bidrar till vårt positiva arbetsklimat.

Du kommer att ha mycket kontakter med allmänhet och företag. Därför vill vi att du ska vara lyhörd och pedagogisk i rollen som myndighetsutövare samt vara intresserad av att ge en god service. Du behöver också ha god datorvana. B-körkort krävs.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. De flesta på miljökontoret är idag kvinnor och vi vill arbeta för en jämställd arbetsplats, så vi ser gärna manliga sökanden till tjänsten.

Låter det som ett lockande arbete som du vill dela med oss?

Välkommen med din ansökan!!

Anställningens omfattning

Tillträde 1 juni 2019 eller enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.
6 månader eller längre. Vikariat under 1 år.

Ansökan

Referensnummer:   A853627

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Med individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Med flextidsavtal.

Övrigt

Vi kallar till intervjuer löpande, så inkom med din ansökan snarast.

Malung- Sälens kommun har tagit ställning till de rekryteringskanaler som ska användas och undanbeder oss all kontakt med mediasäljare.