jobb just nu!

Stödassistent/Stödpedagog Natt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Socialpsykiatrins särskilda boende söker nu en ny medarbetare, tjänsten omfattas av vaken natt. Som stödassistent/pedagog inom socialpsykiatrin arbetar du med att ge stöd åt personer med psykiska funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningssätt. Det salutogena förhållningssättet innebär att arbetet inriktas på att göra vardagen meningsfull, begriplig och hanterbar för den enskilde. Du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta strategiskt och målmedvetet med det pedagogiska arbetet. Du ska verka för god livskvalité där den enskilde ges bästa möjlighet till att utveckla sina förmågor. Detta innebär att du på ett positivt sätt skall uppmuntra, stimulera och engagera den enskilde till ökad självständighet samt skapa kontinuitet och trygghet.

Arbetet omfattas av nattarbete vardagar och helg.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som stödassistent/pedagog hos oss behöver du ha god samarbetsförmåga samt kunna skapa förutsättningar för att hitta nya möjligheter/lösningar. Du har en god pedagogisk förmåga och har lätt för att bemöta människor med olika behov. Arbetet kräver att du är strukturerad, lyhörd samt har en god förmåga att kunna sätta gränser.

Det är också viktigt att du har
- förståelse för vikten av dokumentation och rutiner
- förmåga att anpassa ditt arbete till de behov verksamheten och dess kunder har
- en reflekterande inställning till dig själv och ditt arbete
- förmåga att skapa stabila och trygga relationer till verksamhetens kunder och deras privata samt professionella nätverk

För tjänsten är det meriterande om du har adekvat utbildning såsom undersköterska, behandlingsassistent/pedagog eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Körkort är ett krav för denna tjänst.Anställningens omfattning

Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.
Provanställning kan komma tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C32644

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.