Semestervikarier till funktionsstöd och boendestöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Arbetsuppgifter

Askersunds kommun söker nu semestervikarier till ett av Sveriges viktigaste jobb inom enheten för funktionsstöd och boendestöd . Vikarieperioden gäller för sommaren 2022, från juni till augusti, med möjlighet till introduktionsutbildning och bredvidgång innan vikariatets start (genomförs i juni eller vid behov tidigare).

Om vi trivs med dig och du med oss så finns goda chanser att få fortsätta arbeta som vikarie inom verksamheten.

Vi söker vårdare/stödassistenter/boendestödjare till våra gruppbostäder och daglig verksamhet för vuxna personer med funktionsnedsättning. Du arbetar utifrån genomförandeplanen med att stödja personer till ökad självständighet. Personerna har i de flesta fall behov av personlig omvårdnad och många har svårt att kommunicera. Du behöver vara intresserad av att använda kommunikationsstöd.

Vi söker även vikarier till socialpsykiatrin som boendestödjare för att stötta personer som lider av psykisk ohälsa i deras vardagsstruktur. Du arbetar ensam med insatser i brukarnas egna hem men personalgruppen utgår från en gemensam lokal.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

- Du ska vara 18 år eller äldre och gärna ha relevant utbildning.
- Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med människor i behov av stöd, samt ha en god planerings- och samarbetsförmåga.
- Du bör kunna behärska svenska språket i både tal och skrift för att kunna kommunicera med brukare.
- Arbetet kan delvis upplevas både fysisk och psykiskt påfrestande, vilket gör att arbetet kräver god grundfysik och i övrigt god hälsa.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.
Vi förutsätter att våra medarbetare är vaccinerade mot Covid-19 så att våra brukare skyddas.

Det är en fördel om du kan börja skolas in i arbetet redan under våren.

Till vissa tjänster krävs B-körkort.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-08-31

Enligt ök.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   SEMVIK FUNK 2023-1

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Förmåner

Semesterbonus 5000 kr om du arbetar 8 veckor utan frånvaro. Gratis kaffe.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!