jobb just nu!

Förskollärare till förskolan Bolbyn

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till oss på Västerbacka förskoleområde!

Vi är ett härligt gäng pedagoger som varje dag arbetar med barnens bästa i fokus och med stor arbetsglädje och respekt för varje individ. Vi ser förskolan som ett arbetslag, där alla barn på förskolan är alla pedagogers ansvar och svårigheter som dyker upp ser vi som en gemensam utmaning att lösa!

Vi söker nu dig som är intresserad av och vill arbeta med kollegialt lärande samt ser dig själv som en god ledare för arbetslaget. Är du dessutom en fena på att skapa och upprätthålla goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor så kan du vara personen vi söker.

I förskolan i Borlänge erbjuds Du:
- Möjlighet att byta semesterdags tillägget mot ytterligare semesterdagar
- Viss arbetsklädsel för utevistelse
- Pedagogisk lunch
- Friskvårdsbidrag

Borlänge kommuns värdegrund är ständigt närvarande i allt vi gör och vi ser det som en självklarhet att den lockar även dig, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Annonsen avser två tjänster, en tillsvidaretjänst samt ett vikariat mellan 201005-210103 med möjlighet till förlängning under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi söker en förskollärare som vill arbeta med de äldre barnen och en som avser undervisning i den yngsta barngruppen. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att skapa goda förutsättningar för våra yngre Borlängebor. Fokus är självklart att skapa en trygg och lärande miljö för barnen, där du planerar, dokumenterar och utvärderar verksamheten. En viktig del är vårt digitala utvecklingsarbete, där vi använder digitala verktyg som en naturlig del i undervisningen tillsammans med barnen. Du kommer också ingå i ett nätverk som leds av en pedagogisk utvecklare på uppdrag av förskolans rektor, här får ni möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med varandra.

Vi tar emot elever från gymnasiet och vuxenutbildningen vilket vi ser som en spännande och lärorik utmaning, samtidigt som vi ger eleverna utveckling i sitt framtida yrke. Kanske har du tidigare erfarenhet av handledning eller har gått någon handledarutbildning?

Kvalifikationer

Du har förskollärarutbildning alternativt uppnått 180hp/210hp av din utbildning till lärare mot lägre åldrar inriktning 1-5 år. Om du har annat modersmål än svenska är det viktigt att du har en svenska B-utbildning och att du kan uttrycka dig grammatiskt riktigt. För att öka barnens intresse för naturvetenskap och teknik ser vi att du är intresserad av NTA Naturvetenskap och teknik för alla. Vi är en mångkulturell förskola och därför är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn från olika kulturer. Vidare är det meriterande om du tidigare har arbetat med barn med särskilda behov, genomfört VFU handledarutbildning samt om du har arbetat i systemen Unikum och/eller Tieto Education.

Gällande dina personliga egenskaper så är det viktigt att du har en stark vilja att utveckla verksamheten och att du har ett positivt förhållningssätt där du besitter ett lugn som smittar av sig i både arbetslag och barngrupp. Vidare är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och ett lösningsfokuserat arbetssätt. För att skapa så goda förutsättningar som möjligt för barnen är det viktigt att du är strukturerad men att du samtidigt trivs i en flexibel roll där den ena dagen aldrig är den andra lik. För att skapa meningsfulla sammanhang både för det enskilda barnet och i barngrupp är det viktigt att du är initiativrik och skicklig på att hitta på nya utmaningar utifrån barnens olika utvecklingsnivåer och intressen. Avslutningsvis så är det är viktigt att du är duktig på att skapa och upprätthålla värdefulla relationer med barn, vårdnadshavare och personal på förskolan.

För tillsvidareanställning krävs LEGITIMATION MED BEHÖRIGHET FÖR FÖRSKOLAN samt utdrag ur Rikspolisens belastningsregister.

Anställningens omfattning

Tillträde 201005 alternativt enligt överenskommelse.
Tjänsterna tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A979541

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.