jobb just nu!

Utvecklare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Arbetsuppgifter

Kundcenter är kommunens centrala ingång för invånare, företag och besökare. Ärenden fördelas mellan olika kanaler och grupper beroende på ämne. Till vårt nya kundcenter vill vi nu rekrytera en utvecklare med särskild inriktning på teknik. Som utvecklare arbetar du med Kundcenters övergripande utvecklingsarbete och långsiktiga planering. På uppdrag tar du initiativ till olika former av utvecklingsarbete och utarbetar kort- och långsiktiga prognoser baserade på omvärldsbevakning samt kända och förväntade faktorer. En viktig del av arbetet är att se hur teknik och verksamhet kan samspela samt föreslå förändringar i nära samarbete med berörda verksamhetschefer och motsvarande. Du har ofta en projektledarroll med ansvar för att koordinera och samordna delarna och aktörerna i ett utvecklingsarbete. Det kan handla om att vara med och utveckla befintliga verksamheter/system eller att skapa nya rutiner eller tekniska lösningar. Din roll är att ta fram underlag och genomföra planer för verksamheten. Du ska också sammanställa och presentera förslag på nya verksamhetsidéer samt stötta och handleda cheferna i utvecklingsprocessen. Tjänsten innefattar också att utveckla vår användning av tekniska system för ärendehantering och telefoni samt digitala kanaler som chattbot, AI och sociala medier.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning inom IT, utveckling och projektledning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
Du ska ha innovativ, analytisk och metodisk förmåga samt kunna leda projekt.
Du har arbetslivserfarenhet från kundtjänst eller annan relevant verksamhet. Du ska kunna driva utvecklingsprocesser och handleda personal i utvecklingsfrågor.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A833436

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb