Driftingenjör, elnät

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med fyra affärsområden, över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

Sandviken Energis affärsområde Elnät ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun. Vårt uppdrag är en långsiktigt hållbar och säker eldistribution med hög leveranssäkerhet och kvalitet till våra kunder.

Vi söker dig som vill bidra i ett starkt och lösningsorienterat team med snabba beslutsvägar och mycket positiv energi. Teamet styr den operativa driften och utvecklingen. Tillsammans bidrar teamet till ständiga förbättringar av verksamheten och till att vi fortsatt är en trygg och effektiv leverantör av samhällsviktiga funktioner

Arbetsuppgifter

Som driftingenjör kommer du att ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av ett effektivt elnät. Ditt uppdrag är att ansvara för och utveckla elnätets system för fjärrkommunikation och vara med och bygga upp framtidens smarta elnät.
Du kommer att ingå i vårt team på drift- och underhållsavdelningen, fokus för din del på att utveckla och tillgängliggöra signaler i driftens system för fjärrövervakning. Stor del av rollen är att jobba med utveckling av våra arbetssätt med stöd av vårt framtida driftstödsystem.

Exempel på dina arbetsuppgifter är att:
• Hantera, utveckla och implementera vårt fjärrsystem med signaldata från våra stationer, reläskydd och mätsystem till vår driftcentral.
• samla information för rotorsaksanalys, ansvara för genomförandet av projekt inom ditt område, ta fram underlag inför upphandlingar.
• genomföra förstudier på fält samt arbeta med felsökning av kontrollutrustning och utföra installation, konfiguration och drifttagning i vår anläggning.
• Projektleda eller delta som teknisk resurs i våra investeringsprojekt.
• inom driftsteamet, tillsammans med drifttekniker och driftledare, arbeta med drift och beredskap.

Kvalifikationer

Vi tror att du har utbildning inom automation och el/elkraft. Du har erfarenhet och kunskaper i signalstyrning (RTU/PLC), reläskydd, fjärrsystem, konstruktion och provning. Du bör ha goda erfarenheter av att felsöka och läsa kretsschema. Du är en van datoranvändare och har erfarenhet av att arbeta i flera olika digitala miljöer. För rollen krävs några års erfarenhet av att ha arbetat med detta.

Som person är du ansvarsfull, tar initiativ och har en god servicekänsla. Du är bra på att samarbeta och har en god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Rollen innebär interna och externa kontakter, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, även i engelska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att ske.

Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå.

Anställningens omfattning

Snarast efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   323-22

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet att träna på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv.

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600