jobb just nu!

Planarkitekt till Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som planarkitekt arbetar du med plan-, gestaltnings- samt hållbarhetsfrågor i varierande skalor. Du kommer att ha en dynamisk och varierande roll som innebär att arbeta med både stora och små planprojekt i stads- och landsbygd, liksom i olika skeden.

Arbetet består bland annat av upprättande av planförslag med tillhörande handlingar, beställa och samordna de utredningar som behövs, föra dialoger med exploatörer och andra interna och externa kontakter under planarbetets gång. Inom enheten finns ansvaret att leda, utveckla och följa upp den översiktliga planeringen och kommunernas strategiska planering. I uppdraget ingår att omsätta stadsbyggnadsvisioner och politiska mål till övergripande program, översiktliga planer och strategier och verktyg för hållbar stadsutveckling.

Vi arbetar ofta i projektform och du kommer att driva planarbetet i samarbete med tjänstepersoner i andra förvaltningar inom kommunkoncernen men också ha kontakter med förtroendevalda, allmänheten och många andra aktörer i branschen. Du blir en del av ett positivt och sammansvetsat gäng där vi utvecklas tillsammans och skapar god stämning och ett bra arbetsklimat. Det finns stora och goda möjligheter att utvecklas både som person och inom yrkesområde.

Då tjänsten är säkerhetsklassad innebär det att vi gör en registerkontroll och säkerhetsprövning av slutkandidaterna innan anställning erbjuds.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är planarkitekt, samhälls-/fysiskplanerare, arkitekt eller motsvarande. Det är meriterande om du har flerårig yrkeserfarenhet, gärna från kommunal förvaltning/stadsbyggnadskontor och har erfarenhet av att upprätta formella detaljplaner och översiktsplaner.
Vi vill att du ska kunna hantera vanliga planerings-, illustrations-, bild- och textverktyg som AutoCAD, Focus detaljplan samt Adobe- och Officepaketen. Vi lägger särskild vikt vid att du har ett gott sinne och intresse för gestaltning och stadsbyggnadsfrågor. Vidare ska du kunna leda en grupp mot ett utsatt mål och ha bra samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är kreativ och initiativrik och vill uppnå resultat. Du är engagerad samt kan uttrycka dig väl i tal, skrift och bild. Vi lägger stor vikt vid din sociala kompetens.

Anställningens omfattning

Tillträde enl. överenskommelse.

Vikariat 1 år med ev förlängning
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   41-20

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 234 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.