Timvikarier till vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Att jobba som timvikarie innebär att du inte har en fast arbetsplats. Du arbetar där ordinarie personal är frånvarande. Frånvaro kan bero på sjukdom, semester, vård av barn eller liknande. Arbetstiderna är olika. Det kan vara några timmar per dag, hel dag, kväll, natt eller längre period enligt schema.
Vi arbetar i bokningssystemet TimeCare Pool. Som timavlönad vikarie anger du själv när du har möjlighet att arbeta. Vi kommer överens med dig vilka arbetsplatser som är aktuella utifrån verksamheternas behov, din kompetens samt dina önskemål. Bemanningsenheten matchar inkomna beställningar med tillgängliga vikarier för aktuell arbetsplats. Arbetstiderna bestäms ofta med kort framförhållning.

Arbetsuppgifter

I arbetet möter du människor som på grund av olika funktionsnedsättningar eller ålder har svårt att klara de dagliga sysslorna i sin vardag. Arbetet består av såväl serviceinsatser som omvårdnadsinsatser och delegerade HSL-uppgifter.
Övergripande mål är för våra verksamheter är att ge god vård och omsorg, att utifrån vår värdegrund lägga fokus på varje individs rätt till bland annat självbestämmande, trygghet, gott bemötande, respekt för privatliv och personlig integritet.
Arbetet innebär obekväm arbetstid fördelat på dag, kväll, natt och sovande jour-pass beroende på arbetsplats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ansvarsfull, har en positiv inställning och har ett gott bemötande såväl mot brukare som kollegor. Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med människor och ha brukarens bästa i fokus. Vi ser gärna att du har erfarenhet och utbildning inom vård och omsorg, psykiatri, barn och fritid, personlig assistans eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är viktigt att du har god datorvana, dokumentationsförmåga och kan utrycka dig väl i svenska både i tal och skrift.

Inom vissa enheter är körkort ett krav samt att man kan cykla.

Anställningens omfattning

Vi rekryterar fortlöpande
Möjlighet ges till fortsatt arbete under våren/sommaren 2022.

Ansökan

Referensnummer:   68/2021

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.
Individuell lönesättning

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Vid eventuell intervju skall detta finnas med:

• Belastningsregister, länk; https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4427-hvbhem-belastningsregistret/

• Mailadress till minst två aktuella referenser

Efterfrågan på omsorgspersonal är stor och det finns goda förutsättningar att påbörja en vård och omsorgsutbildning efter att du har jobbat en tid. Det kan vara en fördel att skaffa sig arbetslivserfarenhet innan påbörjade studier.