Förvaltningschef till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår nyöppnade internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas vinterturism destination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Kommunen står inför ett generationsskifte och behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Vi är en arbetsgivare som vill ta tillvara på varje medarbetares kompetens och engagemang. För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en strategisk chef till vår miljö- och stadsbyggnadsförvaltning. Du har förståelse för både kunder och medborgare och vill fortsätta utveckla vår verksamhet med fokus på främjande myndighetsutövning.

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen omfattar kommunens verksamhet inom plan-, bygglov-, kart- och mät samt miljökontor. I miljökontoret ingår livsmedel-, miljö- och hälsoskydd samt naturvård liksom tillsynen kring alkohol och tobak. Förvaltningen har 22 medarbetare. Som förvaltningschef har du direkt arbetsledningsansvar för förvaltningens två avdelningschefer, administration samt karta/ GIS-handläggare. Du håller i och leder förvaltningens ledningsgruppsmöten. Organisatoriskt arbetar miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen mot en egen miljö- och stadsbyggnadsnämnd och i vissa frågor även direkt mot kommunstyrelsen..

Som förvaltningschef skall du bidra till en helhetssyn och skapa förutsättningar för hållbar samhällsutveckling. Du ska även utveckla medborgardialogen och säkerställa en närhet och öppenhet så att verksamheten upplevs som tillgänglig för näringsliv och medborgare.
Du leder förvaltningen så att den sköts på ett effektivt och kostnadsmedvetet sätt, med hög kvalité och i enlighet med politiskt uppsatta mål och gällande lagstiftning. Du leder, motiverar och utvecklar dina medarbetare och ingår i kommunens ledningsgrupp samt planberedning.
I egenskap av förvaltningschef ansvarar du exempelvis för uppdrag baserade på kommunfullmäktiges verksamhetsplan och budget, beredning av nämnds-övergripande ärenden och förvaltningsövergripande arbetsuppgifter. Även uppdrag på den kommunövergripande nivån förekommer. Uppdrag kan ges direkt genom politiska beslut eller av kommunchef.

Några specifika arbetsuppgifter där förvaltningschefen särskilt skall bidra till måluppfyllelse är:
• En ökad andel brukare som är nöjda med den kommunala servicen
• Att kommunen är en attraktiv arbetsgivare
• En kommunövergripande utveckling genom ett ökat samarbete mellan bolag, förvaltningar och verksamheter. Att Malung-Sälens kommun är en attraktiv kommun att bo och verka i

Kvalifikationer

Vi söker en tydlig chef med vana att driva utvecklingsarbete på en strategisk nivå. Det är viktigt för oss att du har kunskap kring kommunala beslutsprocesser i en politiskt styrd organisation.

För dig gäller att du
• är tydlig, strukturerad och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom givna tidsramar.
• är bra på att samverka och skapa goda relationer
• är lugn, uppmärksam, tillmötesgående i ditt bemötande, skapar förtroende och trygghet.
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• trivs med att coacha, entusiasmera och utveckla medarbetare
• har förmåga att tänka strategiskt och utvecklingsinriktat samt leda, motivera och skapa samsyn för att effektivt nå gemensamma mål.
• Du besitter en god kommunikativ förmåga och ett gott bemötande där du alltid ser till att tillmötesgå och leverera lösningar.
• Kundernas och medborgarnas behov, krav, önskemål och förväntningar är det mycket viktigt för dig att ha förståelse för.
• För tjänsten krävs det att du har B-körkort

Erfarenhet som krävs.
• Du har kunskap och erfarenheter av kommunal förvaltning
• Erfarenhet av att vara ledare med personal-, budget och verksamhetsansvar
• Högskoleutbildning inom relevant område så som exempelvis statsvetenskap, juridik, förvaltning

Anställningens omfattning

Snarast möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   A1018503

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Enligt gällande avtal.

Övrigt

Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering och bemanningsföretag vänligen men bestämt.

När du ansöker om tjänsten kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar in din ansökan till oss, samtycker du till detta.