jobb just nu!

Enhetschef till Demensteamet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till oss på Demensteamet!

Vi är en hemtjänstgrupp med spetskompetens för personer med demensfunktionshinder och vi söker nu vår nya enhetschef. Du kommer ha det viktiga uppdraget att skapa rätt förutsättningar för en trygg vardag och hemmiljö för våra Borlängebor, där vi ser människan bakom sjukdomen och tar tillvara på individens friska förmågor. Med dig på resan har du ett kompetent och framåtsträvande gäng med undersköterskor och vårdbiträden!

I uppdraget kommer du också att ansvara över tre dagverksamheter med totalt 8 anställda; Rommegården, Lustgården och Myntgården som riktar sig till personer med minnesproblematik och som fått biståndsbeslut om dagverksamhet. Här får Borlängeborna möjlighet till social samvaro och individuellt anpassade aktiviteter efter intresse och behov.

Vi ser det som en självklarhet att vår värdegrund tilltalar även dig, den fungerar som ledstjärna i allt vi gör, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder och driver du utvecklingsarbetet framåt, du har det övergripande verksamhetsansvaret där personal, arbetsmiljö och budgetansvar ingår. Ditt viktigaste uppdrag är att se till att dina medarbetare levererar rättssäkra och trygga insatser av hög kvalité till våra Borlängebor. En central del handlar om att stötta och coacha dina medarbetare i det dagliga arbetet och skapa förutsättningar för att dom ska kunna utföra sitt arbete på ett bra sätt. Du kommer arbeta med införandet av vårt nya arbetssätt, IBIC (individens behov i centrum) samt skapa förutsättningar för att vi ska hänga med i den digitaliseringsresa som äger rum just nu.

Bland dina medarbetare finns även gruppsamordnare och planerare som stödjer dig och övriga medarbetare i schemaplanering och andra administrativa uppgifter. Du kommer också ha ett nära samarbete med ett tjugotal andra enhetschefskollegor samt med verksamhetschefen för ordinärt boende.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen som exempelvis socionom, sjuksköterska, personalvetare alternativt annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser att du har någon form av ledarskapsutbildning och erfarenhet av arbete som chef eller i arbetsledande position då du behöver förstå komplexiteten i uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorgsverksamhet och har en förståelse för verksamhetens kärnuppdrag. Vidare är det meriterande om du har genomfört någon form av utbildning/kurs inom demens och har en fördjupad kunskap och förståelse för demensfunktionshinder. Du behöver ha mycket bra muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket och det är meriterande om du har bra muntliga engelskkunskaper. Då du behöver ta dig mellan olika verksamheter behöver du ha B-körkort.

Gällande dina personliga egenskaper så behöver du vara trygg och lyhörd i ditt ledarskap för att skapa en fungerande och välmående arbetsgrupp. En viktig del handlar om att trivas i en beslutsfattande roll där du har förmågan att kunna kommunicera på ett tydligt sätt, både internt och externt. Det dyker upp utmaningar på vägen och därför är det viktigt att du är duktig på att lösa problem och att se saker ur olika perspektiv. Som person har du höga ambitioner och arbetar hårt för att nå uppsatta mål, för att ta dig dit ser vi att du är duktig på att planera och strukturera ditt arbete för att skapa effektivitet.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde 1 oktober 2020, alternativt enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A965486

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.