Stödassistent till akut tillfälligt boende, Natt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa & hälso- och sjukvård, Stöd & service, Socialpsykiatri & öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

Arbetsuppgifter

Under 2021 har vi startat upp nya tillfälliga boenden inom Luleå kommun och fler kommer att startas upp. Boendena riktar sig till människor med behov av akut bistånd i form av boende och även personer med beroendesjukdom. När medborgare vänder sig till oss på socialförvaltningen och är i akut behov av bistånd till boende, är denna insats ett steg i den enskilde individens resa till en mer permanent boendelösning. Som stödassistent kommer du att finnas tillgänglig på natten för att ta emot personer som kommer dit, boendet är endast öppet nattetid. Du kommer även att utföra tillsynsinsatser på ett annat boende i nära anslutning. I arbetet ingår också att vara tillgänglig för telefon/digital kontakt med personer som har annat boende med beslut om kunna vända sig till nattpersonalen för trygghetsskapande kontakt.

Arbetet kräver att du som stödassistent är flexibel och har en förmåga att arbeta relationsskapande trots att vissa personer endast spenderar en eller få nätter på boendet. Som medarbetare kommer du att träffa många nya människor i svåra situationer med olika behov och förutsättningar, det är därför viktigt att du har en vilja och förmåga att hjälpa och hitta lösningar för dessa. Det är viktigt att du kan arbeta strukturerat och kan dokumentera.

Kvalifikationer

Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet för yrkesutgång funktionshinder/psykiatri alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har examen från 2 årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola, KY/YH med inriktning mot socialt pedagogiskt arbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. De är även meriterande med utbildning inom MI (Motiverande samtal), ESL (Ett självständigt liv) samt att du har kunskap inom missbruk/beroendeproblematik.

Vi söker dig som har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och som engageras av att möta personer med ett stort motivationsbehov. Du är trygg och säker i din profession samt är nyfiken och utforskande i ditt relationsskapande arbete. Vi ser även att du kan ta egna initiativ samtidigt som du är ödmjuk för kollegors kunskap och kompetens. Du är en trygg och stabil person med god självinsikt som kan skilja på det personliga och det professionella i dina relationer med våra brukare. Du är lugn och kontrollerad och har förmåga att behålla ditt fokus på rätt saker vid pressade situationer. Du tar ansvar för din uppgift och kan fatta beslut.

Det allra viktigaste är att du har ett genuint intresse för vår målgrupp och ett stort engagemang för att ge bästa möjliga möte för dessa personer.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Arbetstiden är schemalagd natt

Ansökan

Referensnummer:   A1017468

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb