Socialsekreterare Individ och försörjning - Försörjningsstöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Socialförvaltningens verksamhetsområde IFO består av Individ och Försörjning, Öppenvård och Familjehemsvård samt Barn och Familj. Dessa tre enheter har ett bra och nära samarbete.
Individ och försörjning består av 9 medarbetare som arbetar med löpande handläggning av försörjningsstöd, grundutredningar avseende ekonomiskt bistånd samt boende och våld i nära relation. Budget och skuldrådgivning samt missbruk ingår också i enheten.

Vi är i en aktiv fas då digitalisering av medborgartjänster sker kontinuerligt.

Arbetsuppgifter

Enheten Individ och försörjning arbetar med myndighetsutövning utifrån Socialtjänstlagen (SoL) samt Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM).

Det huvudsakliga uppdraget att utreda månatliga ansökningar av försörjningsstöd, remittera till arbetsmarknadsinsatser och följa upp dessa. Att utreda nyansökningar av ekonomiskt bistånd förekommer.
Fokus är att hjälpa och motivera individen mot självförsörjning. Samverkan med övriga aktörer förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning med socialrätt. Har du erfarenhet inom försörjningsstöd ses det som meriterande. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom gällande lagstiftning SoL.

Kunskap och erfarenhet av verksamhetssystemet LifeCare är meriterande.

Vi ser att du som söker är trygg i dig själv, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om att samarbeta. Humor, flexibilitet och ödmjukhet är egenskaper vi värdesätter högt. Vi vill att du har ett tydligt individperspektiv i ditt arbete. Du verkar för ett respektfullt och trevligt arbetsklimat. Du förstår det viktiga gemensamma uppdraget och bidrar till helheten.

Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-01

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1133445

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden samt friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
08.00-17.00 med flextidsavtal. Viss övertid kan förekomma.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning hos oss behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Intervjuer kommer att hållas vecka 30.