Informationssäkerhetssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Borlängebons behov är vårt fokus, vi vill ge det bästa bemötandet och skapa möjligheter för borlängeborna att leva sitt liv som de själva önskar.

Enheten för kommunskydd och kommunikation ansvarar för kommunkoncernens arbete med bland annat brandskydd, tillträdesskydd, säkerhetsskydd, katastrof och beredskap samt samordning av brottsförebyggande arbete och informationssäkerhet. Som informationssäkerhetssamordnare är du den tjänsteman som tillsammans med chefen för kommunskydd och kommunikation ansvarar för att samordna informationssäkerheten i koncernen.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att leda och driva arbetet med informationssäkerhet enligt MSB:s metodstöd samt ISO27000. Att analysera, genomföra riskanalyser, sammanställa, införa förbättringar i verksamheten och rapportera till ledningen. Genom stöd, rådgivning och utbildning verkar du även för ökad kunskap om informationssäkerhet inom organisationen. I uppdraget ingår också att förvalta policy och underliggande instruktioner för informationssäkerhet. Följande är några av dina konkreta arbetsuppgifter:
- Arbeta stödjande i informationssäkerhetsfrågor gentemot verksamheten samt delta i olika projekt där informationssäkerhetsaspekten lyfts fram.
- Tar fram underlag för koncernledningens bedömning och beslut om informationssäkerheten.
- Tar fram underlag och genomför rapport till ledningen årligen, samt vid behov rapportera ärenden till koncernledningen
- Tillhandahålla utbildning i informationssäkerhet.
- Ge råd och vägledning vid informationssäkerhetsincidenter.
- Hjälpa verksamheten med att utföra informationssäkerhetsanalyser (klassningar, RKA, upphandlingskrav etc.)
- Granska och följa upp informationssäkerhetsarbetet i koncernen samt delta vid revisioner.
- Arbeta enligt ISO27000 standard samt implementera LIS ledningssystem för informationssäkerhet enligt MSB:s metodstöd i organisationen.
- Stödja verksamheten med att skydda sin information enligt lagar och förordningar (OSL, GDPR, NIS, säkerhetsskyddslagen etc.)
- Granska informationssäkerhetsarbetet i organisationen samt rapportera avvikelser till ledningen.
- Vid behov rapportera informationssäkerhetsincidenter till tillsynsmyndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Du ska ha goda kunskaper om LIS enligt ISO 27000. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet och det är meriterande om du har kännedom om dataskyddsförordning GDPR och NIS-direktivet.

Som person är du en ansvarsfull lagspelare med ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har en god analytisk förmåga och är van att arbeta självständigt och ta initiativ. Du kommer att föredra ärenden och hålla i utbildningar så att du är pedagogisk är en stor fördel.

I arbetet som informationssäkerhetssamordnare är det viktigt att du har lätt för att ta kontakter och bygga upp förtroendefulla relationer inom Borlänge kommunkoncern, men även med andra intressenter. Du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom vi jobbar i en stor organisation med många samarbetspartners är det viktigt att du är flexibel och prestigelös. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1083282

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.