Enhetschef till den centrala Elevhälsan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till den centrala Elevhälsan!

Vi söker nu en enhetschef som vill arbeta förebyggande och hälsofrämjande med barn och elevers lärande, utveckling och hälsa i fokus.

Den centrala Elevhälsan är en dynamisk och föränderlig verksamhet som verkar inom barn- och utbildningsnämndens och gymnasie- och arbetsmarknadsnämndens verksamhetsområden. Vi arbetar på uppdrag av förskolans, grundskolans och gymnasieskolans rektorer där en viktig del handlar om att stödja utvecklingen av den lokala elevhälsan och att stärka elevhälsoperspektivet. Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå i samverkan med personal, vårdnadshavare och andra instanser.

För att trivas hos oss ser vi det som en självklarhet att du står bakom vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder och planerar du elevhälsoarbetet i nära samarbete med medarbetare och rektorer. Du har personalansvar för en självgående arbetsgrupp som till viss del arbetsleds av rektorer ute i verksamheterna. Arbetsgruppen består av skolsköterskor, skolläkare, skolpsykologer, logopeder och syn- och hörselpedagog samt specialpedagoger mot förskolan. Du kommer arbeta aktivt med utvecklingsfrågor och fortbildning för att utveckla kvalitativa och rättssäkra processer. En viktig del handlar om att samordna insatser tillsammans med de aktörer som finns kopplat till uppdraget, i en god samverkansanda skapar vi goda förutsättningar för att alla barn och elever får det stöd dem behöver. Du har budget, verksamhets- och arbetsmiljöansvar och rapporterar till verksamhetschef.

Kvalifikationer

Du har för tjänsten en relevant högskoleexamen, exempelvis pedagogisk, medicinsk, psykologisk eller beteendevetenskaplig inriktning, ledarskapsutbildning och/eller annan relevant utbildning anses meriterande. För tjänsten krävs erfarenhet av elevhälsoarbete/arbete med barn och ungdomar ur ett socialt och hälsofrämjande perspektiv då god kunskap om elevhälsans kärnuppdrag är en förutsättning. Du har arbetat som chef alternativt i en ledande roll tidigare och är väl insatt i den senaste forskningen inom verksamhetsområdet.

Det är en förutsättning att du är väl förtrogen med elevhälsans lagstiftning exempelvis skollagen och hälso- och sjukvårdslagen m.fl. och har kunskap om elevhälsans medicinska insatser (EMI). Då du kommer ha ett brett kontaktnät med bland annat regionen, socialtjänsten och skola/förskola är det meriterande om du har erfarenhet och insikt i någon av dessa verksamheter. Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska, det är meriterande om du har övriga språkkunskaper samt B-körkort.

Vi söker dig som har förmåga att bygga nya och upprätthålla redan befintliga relationer, internt såväl som externt. Du utformar ditt arbete med Borlängeborna i fokus och uppkomna utmaningar tar du dig an på ett analytiskt sätt där du har förmåga att se saker ur olika perspektiv. Ditt ledarskap präglas av trygghet och en fallenhet för att skapa fungerande team som bygger på delaktighet och gemenskap. Du har ett optimistiskt förhållningssätt och är duktig på att behålla lugnet även i svåra situationer.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Då kan du vara den vi söker!

Anställningens omfattning

Tillträde 1 augusti alternativt enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1017731

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!