jobb just nu!

Arbetsmiljökonsult inom Fysioterapi och ergonomi

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.


Kommunhälsan är Luleå kommunconcernens företagshälsovård och finns till för samtliga medarbetare och chefer. Kommunhälsan möter verksamheterna och erbjuder stöd inom det systematiskt arbetsmiljöarbetet. Kommunhälsans uppdrag är att arbeta för att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser samt tillhandahålla kompetens att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljökonsult inom fysioterapi och ergonomi är du en specialistresurs som stödjer verksamheten i hur arbetsplatsen och arbetsmiljön ska se ut rent tekniskt för att ta bort eller minimera risker i arbete.

I arbetet ingår:
- Arbetsplatsbesök för att stärka det friska och förebygga det som kan leda till ohälsa eller olyckor
- Utbilda inom ergonomi och arbetsmiljö samt inom område att förebygga och främja hälsa
- Utföra arbetslivsinriktade rehabiliteringsutredningar, funktionsbedömningar och arbetsförmågebedömningar
- Ta fram förslag på arbetsplatsanpassningar på individ och gruppnivå med ergonomigenomgångar, arbetsmiljökartläggningar och riskbedömningar
- Bistå i arbetsskadeutredningar
- Genomföra hälsoprofilbedömning
- Boka och planera tider inom egen profession
- Upprätta kontakt och uppdragskontrakt med kund
- Säkerställa och underhålla den kompetens som behövs för uppdragen
- Fungera som opartisk expert inom arbetsmiljöområdet
- Konsultation gällande SAM och OSA frågor

Ansvarsområden:
- Arbetsmiljökartläggningar
- Ergonomisk arbetsmiljöundersökning
- Förebyggande rehabilitering
- Stöd vid förändring av kontorsarbetsplatser
- Konditionstester
- Medvetennärvaro och stresshantering
- Utbildningar ergonomi, stresshantering, arbetsmiljö

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjukgymnast/ergonom med erfarenhet från öppenvård, gärna med fortbildning inom manuell terapi. I första hand söker vi dig som har erfarenhet av företagshälsovård och gärna med vidareutbildning till företagssjukgymnast. Erfarenhet av ergonomiskt arbete är en viktig kunskap.
God erfarenhet av kliniskt arbete.

Du är kompetent inom arbetsmiljö, organisation, mänskligt beteende och relationer. Du har ett intresse av att ständigt förbättra vår verksamhet och din egen kompetens. Du har ett hälsofrämjande synsätt och ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö. Då vi arbetar kontinuerligt med utbildning måste du också känna dig bekväm i rollen som utbildare.

Meriterande:

• Erfarenhet som ergonom/leg sjukgymnast i företagshälsovårdsarbete

• Utbildning i OMT, McKenzie, akupunktur, idrottsmedicin

• Dokumenterad erfarenhet av bedömning och behandling av idrottsskador och belastningsrelaterade skador

• Du har egen drivkraft och trivs med att arbeta tillsammans med andra och ser värdet av att använda hela teamets kompetens

• Körkort B

Ansökan

Referensnummer:   A887509

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb