Ungärde skola söker Lärare till grundsärskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår nyöppnade internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas vinterturism destination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Kommunen står inför ett generationsskifte och behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Vi är en arbetsgivare som vill ta tillvara på varje medarbetares kompetens och engagemang. För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Ungärde skola har idag ca 210 elever och är belägen 3 mil söder om Sälenfjällen. Här finner du skolverksamhet i årskurserna F-9 och särskola samt fritidsverksamhet. Nu söker vi grundskolelärare med inriktning mot särskolan, träningsskolan eller motsvarande. Du kommer att ingå i ett arbetslag med lärare och elevassistenter.

Särskolan arbetar med elever från F-9 både i egen undervisningsgrupp och integrerat i ordinarie undervisningsgrupper, detta medför att man som lärare behöver vara flexibel i sina arbetsuppgifter.

I ditt uppdrag som lärare mot särskolan, träningsskolan behöver du vara delaktig runt elevens skoldag, samt hitta strategier för att stärka eleven, både kunskapsmässigt och i deras personliga utveckling. Tidigare erfarenheter inom särskolan är meriterande. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt stor flexibilitet och förståelse för elevernas behov.

Kvalifikationer

Du behöver ha en grundskollärarexamen gärna med inriktning mot särskolan eller motsvarande. Som lärare hos oss förväntas du ta eget ansvar och ständigt arbeta för att skapa goda förutsättningar för varje enskild elevs behov. Du är väl förtrogen med läroplanen och skollagen. För oss är det viktigt att du är lösningsfokuserad, öppen och strukturerad i ditt arbetssätt. Vi värdesätter ett gott bemötande mot elever, kollegor och vårdnadshavare.

Då vi är inne i en process där undervisning och kommunikation utvecklas digitalt, förväntas du ha en vilja att delta i det arbetet och vara positiv till förändringen.

Vi lägger särskilt stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-10

Höstterminen 2021

Ansökan

Referensnummer:   A1018269

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom skolverksamhet. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering och bemanningsföretag vänligen men bestämt.