jobb just nu!

Lärare i fritidshem till Årbyskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Årbyskolan är belägen vid infarten till Eskilstuna centrum från E20 i det trivsamma villaområdet Röksta. Skolan har ca. 780 elever från förskoleklass till årskurs 9, samt ca. 120 pedagoger, vilket skapar trygghet och kontinuitet. I skolans lokaler finns även grundsärskola årskurs F-9.

På Årbyskolan ger vi eleverna redskapen för att nå goda resultat och förverkliga sina framtidsdrömmar. Här finns värme, omtanke, ordning och reda. Våra elever och personal visar hänsyn och tolerans mot varandra. Skolan har stora möjligheter till rekreation och idrott med bland annat Årbyskogen, Bollhuset och idrottsplanerna vid Balsta i skolans omedelbara närhet.

Som lärare till våra elever är du i allra högsta grad delaktig i att forma framtidens vuxna. När du går ut i korridoren träffar du på våra yngre elever och våra äldsta elever, då alla elever från F-9 är samlade i samma byggnad, vilket vi upplever som en stor fördel. Genom att ha alla samlade i samma byggnad sker ett åldersöverskridande utbyte eleverna emellan.

Arbetsuppgifter

I den här rollen jobbar du på ett av våra fyra fritidshem med elever från förskoleklass upp till årskurs två. I ditt uppdrag ingår planering, genomförande och analys av fritidshemsverksamhet enligt LGR11, planering, genomförande och analys av rastaktiviteter för eleverna från förskoleklass till årskurs 3 samt ämnesarbete utifrån elevernas skoldag. På våra fritidshem kommer det språkutvecklande arbetssättet ligga i fokus. Därför är det viktigt att du som söker har ett stort intresse för läsning, litteratur och språkinlärning. Som lärare i fritidshem ingår du i arbetslaget som tillhör fritidshemmet.

Att vara lärare hos oss innebär att man lägger stor vikt vid den sociala delen eftersom vi jobbar mycket med social hållbarhet och måluppfyllelse. Som stöd i det arbetet har vi ett elevhälsoteam som jobbar främjande och förebyggande samt vårt operativa team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog/lärare i fritidshem, förskollärare eller tidigarelärare med behörighet att undervisa i fritidshem. Ett alternativ är att du blir klar med dina studier inom kort. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känna dig bekväm med att använda IT i ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i pedagogisk verksamhet. Vi ser också positivt på om du har arbetat med utomhuspedagogik förut.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap och kan planera och följa upp ditt arbete. Du är en snäll, tydlig och trygg vuxen som kan sätta gränser. Du behöver vara intresserad av att arbeta med elever med komplex bakgrund som kan ha stora behov. Vi tror att du vill utvecklas i din roll och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5518

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.