jobb just nu!

Får du andra att växa? Nu söker vi fler specialpedagoger till förskolan!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Har du drivet att stödja, utmana och få andra att växa i sin pedagogiska roll? Vill du vara en del av specialpedagogteamet som arbetar stödjande mot rektorer och personal i förskolan gällande barn i behov av särskilt stöd? Då blir du en viktig del i förskolans organisation!

Du kommer att tillhöra Stöd och utvecklingsenheten som består av specialpedagoger vars syfte är att stödja förskolor och skolor att möta reformernas krav på såväl ledare som medarbetare. Utgångspunkten för allt arbete inom förskolan är den värdegrund och det förhållningssätt som beskrivs i läroplaner, Skollagen, och FN:s Barnkonvention.
Stöd och utvecklingsenheten är en förvaltningsövergripande enhet men arbetsuppgifterna kommer till största del vara förlagda på förskoleområde söder som innefattar Lagersberg, Mesta och Borsökna.

Arbetsuppgifter

I rollen som specialpedagog tillför du specialpedagogisk kompetens till förskolans verksamhet så att alla barn, och i synnerhet barn i behov av särskilt stöd, ges möjlighet att med hänsyn till egna behov och förutsättningar utvecklas så långt som möjligt!

Du arbetar på stöd och utvecklingsenheten som är förvaltningsövergripande enhet men arbetsuppgifterna kommer till största del vara förlagda på ett förskoleområde Söder, där rektorerna leder och fördelar de dagliga arbetsuppgifterna.
Du utgår ifrån ett konsultativt förhållningssätt och är coachande och stödjande i ditt arbetssätt där du har en viktig del i att utmana pedagogerna, för att de ska växa i sina roller. I ditt arbete deltar du även i det övergripande utvecklings- och värdegrundsarbetet, stödjer i arbetet med att genomföra pedagogiska kartläggningar, upprätta handlingsplaner och arbetar stödjande vid barnens övergångar till andra skolformer.

Förutom det huvudsakliga uppdraget i förskoleområdet får du en central roll vid förvaltningsövergripande insatser. Det kan det handla om att lyfta trender, tendenser, utbildningsbehov eller annat som har betydelse för att kunna göra analyser av kvalitet till grund för en likvärdig förskola i kommunen. Dessutom kan genomförande av utbildningsinsatser och ledande av projekt och nätverksgrupper på förvaltningsnivå ingå i ditt arbete.
Du arbetar på organisations - grupp - och individnivå och förebyggande med insatser för utveckling av förskolornas och organisationens arbetssätt och arbetsformer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation för arbete inom förskola och specialpedagogexamen, alternativt pågående specialpedagogutbildning. Vi ser gärna att du har minst tre års erfarenhet och kunskap av arbete inom förskoleverksamhet de senaste tio åren och har erfarenhet av arbete som specialpedagog. Har du dessutom erfarenhet av mångfaldsinriktat arbete inom förskola, exempelvis arbete i interkulturella förskolor ser vi det som meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i tal och skrift på svenska och grundläggande datakunskaper för att klara arbetet.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för verksamhetens utveckling och framgång. Det innebär att du är trygg i din yrkesroll och att du har förmåga att vara prestigelös, vågar utmana och brinner för ditt yrke. Samarbetet är viktigt precis som din självständiga och drivande förmåga. Du har ett coachande förhållningssätt och kan leda, lyfta och stötta personalen i arbetet. För att trivas i rollen stimuleras du av att arbeta med människor, är inlyssnande och har lätt att skapa förtroendefulla relationer. Du kan skapa en överblick i arbetet och har en helhetsyn, samt är flexibel och har lätt för att planera om och anpassa dig utifrån vad situationen kräver.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde årsskiftet eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5459

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt


Eskilstuna kommuns kommunala förskolor är organiserade i sju större förskoleområden med ansvariga förskolechefer. Till varje förskoleområde har vi specialpedagoger och pedagogikutvecklare. Du kommer att arbeta i team med de andra specialpedagogerna hos oss men framförallt nära pedagogikutvecklaren. Vår arbetsgrupp består av ambitiösa kollegor med olika bakgrunder. Vi har ett stort stöd i varandra och behöver varandra för att göra bästa möjliga arbete.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.