Utredare Enheten barn och familj

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Vi söker dig som är socionom och som gillar att arbeta med familjer i förändringsprocesser. Är du intresserad av barn, deras familjer och nätverk så är detta något för dig!

Hos oss finns ett nära ledarskap och kollegor som arbetar tillsammans så ofta det ges möjlighet. Kommunens storlek möjliggör även ett nära samarbete med andra, och korta beslutsvägar. Introduktionen ser vi som viktig oavsett vilket uppdraget är och vi lägger stor vikt vid kompetensutveckling och kollegialt lärande.

Ansvar, respekt, tillit och bemötande utgör vår värdegrund och KASAM-begreppet är centralt i vårt arbete. Om du vill medverka till att skapa förutsättningar för människor att växa och lyckas, och du tror på allas förmåga att göra viktiga förändringar i sina liv är detta ett tillfälle för dig.

Arbetsuppgifter

Då en av våra härliga kollegor ska ta sig an nya utmaningar söker vi en ny lagkamrat till vår arbetsgrupp på enheten Barn och familj. Tjänsten innefattar utredning och uppföljning av barn och deras familjer. Arbetsgruppen på enheten består i dagsläget av en enhetschef och 11 socialsekreterare, varav två arbetar med familjerätt. Här finns ett nära samarbete med andra kollegor inom Individ- och familjeomsorgen, men också med kommunens övriga verksamheter inom till exempel omsorg och skola.

Arbetsgruppen är inne i en utvecklande fas med fokus bland annat på digitalisering, kompetensutveckling och strukturer för hur vi bäst tillgodoser medborgarens behov av rätt hjälp i rätt tid. Vi arbetar salutogent och vi arbetar för att stärka barns delaktighet. Vi har under två år arbetat med att implementera Signs of safety, vilket är en stor del av vårt fortsatta utvecklingsarbete kombinerat med MI och våra Familjerådslag.

Vi är en arbetsgrupp med individer i olika åldrar och med olika erfarenhet, allt från nyutexaminerad till 20 års erfarenhet. Gruppen illustrerar att Höör är en pendlingskommun då vi bor på många olika platser i Skåne. Vi är måna om att arbeta tillsammans på ett sätt som möjliggör olikheter och som tillvaratar individuella styrkor och resurser. Vi sitter två och två på stora kontor, vi har goda möjligheter till att arbeta i enskildhet vid behov och vi har nära till trivsamma utemiljöer för återhämtning.

Kvalifikationer

För att arbeta hos oss behöver du vara socionom och vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom det aktuella arbetsområdet. Som person behöver du vara flexibel, ansvarstagande och ha mycket humor, för hos oss kommer du att ha roligt på arbetet! Vi arbetar i Lifecare och det är ett plus om du har kunnighet i det. Utbildning och erfarenhet av Sign of safety är meriterande.

Speciellt för Höör är vårt arbete med Familjerådslag, eftersom vi är övertygade om att människor och dess nätverk själva äger den viktigaste kraften till förändring. Det är därför av vikt att du har en positiv syn på människors nätverk som en viktig resurs för familjen.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Körkort krävs eftersom kommunens yta är stor och många medborgare bor utanför tätorten.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   35/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.