Legitimerad grundlärare i fritidshem/fritidspedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.
Välkommen till Enebackeskolan, Maglehillsskolan och Tjörnarps skola - skolområdet som arbetar för att sätta eleven i första rummet. Vårt skolområde består av en F-6-skola som finns i centrala Höör, vår mindre landsbygdsskola i Tjörnarp och vår nya F-6 skola som starta upp i augusti 2024 på området Maglehill, ca 15 min promenadavstånd från stationen.
Fördelarna med storskaligheten på vårt skolområde är den samlade kompetens som finns och att vi tillsammans arbetar fram olika strategier och tillvägagångssätt. På skolorna arbetar professionell personal som brinner för sitt uppdrag.

Arbetsuppgifter

För oss på skolan är värdegrunden central och din yrkesetik. Eleverna får vara kreativa via lek, tematiska arbeten, projekt och varierade aktiviteter såväl inne som ute. Här är du som ansvarstagande och engagerad personal viktig.
Vår fritidsverksamhet arbetar för en inspirerande lärmiljö i egna fritidslokaler med fokus på den utforskande och kreativa eleven. Hos oss ses lek och lärande som en tillgång i verksamheten. På fritids arbetar vi för meningsfullhet för eleven, där elevinflytandet är av största vikt. Som lärare i fritidshemmet ansvarar du för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du:

I rollen som lärare i fritidshem arbetar utifrån aktuella styrdokument och ansvarar för planering, genomförande och dokumentation. I uppdraget ingår även att vara en aktiv del i rastverksamhet utifrån meningsfulla raster. Under skoldagen arbetar du för elevernas kunskapsutveckling i samverkan eller i fristående ämnen vilket fortsätter på fritidshemmet.
För att trivas hos oss behöver du se ditt uppdrag som meningsfullt, kunna ta eget ansvar och arbeta för att göra skillnad för eleverna varje dag. Du behöver vara ytterst yrkes- professionell och vilja arbeta i team. Du drivs av att se elever utvecklas så långt som det är möjligt efter deras förutsättningar. Du har förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du tar ansvar och är trygg och tydlig i din roll som pedagog, vill vara med och arbeta för en tillgänglig lärmiljö och har ett stort intresse av och vilja att utveckla verksamheten.

Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan idag!

Anställningens omfattning

Juli/Augusti 2024
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   41/24

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut. Då vi vi är i sommartider och semester kan frågor och svar gällande tjänsten dröja något. Frågor angående tjänsten sker via mail.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.