Avlösare, ledsagare, kontaktperson och stödfamilj till Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Höörs kommun bedriver verksamheter för personer med olika kognitiva och psykiska funktionsnedsättningar, där värdegrunden tillit, ansvar, bemötande och respekt genomsyrar arbetet.

Vi söker nu ledsagare, avlösare, kontaktpersoner och stödfamiljer inom Höörs kommun. Du arbetar både i den enskildes hem såsom ute i samhället vid kultur- och fritidsaktiviteter beroende på vilket uppdrag som blir aktuellt för dig.

Arbetsuppgifter

Avlösarservice innebär att en avlösare kommer till hemmet och stöttar personen med funktionshinder så den anhöriga kan få avlastning, göra aktiviteter/ärenden eller resa bort. Avlösning kan ges både som regelbunden insats och vid tillfälliga behov.

Som ledsagare följer du med en person med funktionsnedsättning på aktiviteter utanför hemmet. Det kan till exempel handla om att följa med på promenad, biobesök, bowling, bad, sportevenemang eller att gå på stan. Arbetstiden styrs av brukarens behov och önskemål samt antalet timmar som är beviljade.

Vad gör en kontaktperson inom LSS?
En kontaktperson enligt LSS är en person som ska stödja den enskilde att kunna delta i samhällslivet. Syftet är att underlätta för personen att få ett mer aktivt och socialt liv och bryta isolering.

Som stödfamilj tar du emot ett barn i ditt hem någon eller några dagar i månaden, för att vara ett extra stöd. Ett barn kan behöva personligt stöd, trygghet och få komma till en ny miljö. Det kan också handla om att föräldrarna behöver hjälp för att kunna ta sitt föräldraansvar.

Ange i din ansökan vilket/vilka uppdrag du är intresserad av!

Kvalifikationer

För att trivas i de här olika uppdragen ska du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med människor med behov av stöd. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom LSS. Kunskap om tydliggörande pedagogik är meriterande. Du ska ha förmåga att självständigt kunna fatta beslut i ditt arbete.

Förutom grundläggande kompetenskrav kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter god samarbetsförmåga, ett eget ansvar och vilja till utveckling och förändring utifrån medborgarens behov och önskemål. En god arbetsmiljö är en för oss självklarhet och vi bidrar alla till den.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   109/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Arbete är förlagt till såväl dag som kvällstid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.