Utredare med intresse för statistik och kvantitativ metod

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun är kommunens största arbetsgivare med ca 5000 anställda. Med en stor organisation så är det viktigt att ha en gemensam plattform och det har vi i vår värdegrund!

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Dessa tre meningar är det som utgör vår värdegrund och ska prägla vårt arbete samt de beslut vi tar.

Vi söker nu en utredare med intresse för statistik och kvantitativ metod för arbete inom Bildningssektorn.

Bildningssektorns ansvarsområde är brett där den aktuella tjänsten fokuserar gymnasieskola samt i viss mån vuxenutbildning och arbetsmarknadsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Utredaren biträder verksamhetsledningen i en strategisk, samordnande och stödjande roll.
Arbetet spänner över flera av verksamhetens olika ansvarsområden. Centrala uppdrag är att ta fram statistisk om verksamheten, utveckla och genomföra enkäter med olika målgrupper (till exempel elever och skolpersonal) samt designa olika urvalsundersökningar. Uppföljningar och utvärderingar av verksamheten genomförs självständigt och tillsammans med skolans personal och kvalitetsutvecklare. Arbetsuppgifterna kan därför även innefatta metodstöd exempelvis som ett led i skolans systematiska kvalitetsarbete med syfte att utveckla och förbättra verksamheten.

Du kommer även att arbeta med löpande ärenden inom förvaltningen av mycket varierande karaktär exempelvis nämndärenden med tjänsteskrivelser och presentationsmaterial, underlag till Skolinspektionen samt andra myndigheter. Du genomför olika utredningar och utvecklingsuppdrag självständigt och tillsammans med andra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, minst 60 högskolepoäng i statistik eller kvantitativ metod. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom kvantitativt utrednings- eller utvärderingsarbete. Du har även goda kunskaper i Excel och förekommande statistikprogram. Att du har en god analytisk och kommunikativ förmåga är en förutsättning för att lyckas med arbetsuppgifterna.

Vi ställer även följande krav:
• mycket god samarbetsförmåga och förmåga att periodvis kunna arbeta under viss tidspress.
• mycket god kunskap i att kunna formulera sig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av skolområdet och har erfarenhet av skriva och presentera rapporter.

Är det dig vi letar efter? Om så är fallet så ser vi fram emot att läsa din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1058780

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!