jobb just nu!

Arbetsmarknadskonsult

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning.

Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 190 medarbetare och omsätter 235 miljoner kronor.

Arbetsmarknadsavdelningen ansvarar för samordning av kommunens arbetsmarknadsinsatser, praktikplatser och andra utvecklande insatser för arbetslösa. Samt utreder, bedömer och ansvarar för projekt, utbildningar och information med anknytning till verksamhetsområdet.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmarknadskonsult kartlägger, planerar och genomförs insatser tillsammans med individen som ökar möjligheten till etablering på arbetsmarknaden.

I uppdraget ingår att vägleda, inspirera och motivera unga och vuxna, att aktivt hitta sin väg till studier och arbete. Du skall också vara en länk mellan uppdragsgivare, samarbetspartners, individen och olika arbetsplatser inom kommunens hela arbetsmarknadsområde. Dokumentation, genomföra workshop och föreläsningar samt delta i projekt och utvecklingsarbetet inom avdelningen ingår även i uppdraget.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med människor i förändring. Kunskap om målgruppen och arbetsmarknadsfrågor är mycket meriterande. Stor vikt läggs vid att du har goda kunskaper vad gäller kartläggning, vägledning och individuell planering samt att kunna motivera och stötta individen ut mot arbetslivet.

Du behöver ha förmåga och vilja till samarbete, vara flexibel och lösningsfokuserad samt kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du ska ha god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

Tillträde snarast möjligt
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A965035

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb