jobb just nu!

Handläggare Samhällskydd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Sektion samhällsskydd ansvarar för samordning av kommunens uppdrag inom krisberedskap, civilt försvar enligt lag 2006:544 och säkerhetsskydd enligt lag 2018:585 samt samordning av kommunövergripande försäkringsfrågor. Sektionen består av en chef, en försäkringssamordnare och tre handläggare. Sektionen är en del av Räddningstjänsten.

Arbetsuppgifter

Vi söker en handläggare inom samhällsskydd med inriktning mot skydd av samhällsviktig verksamhet. Ditt uppdrag består i att processleda och utveckla kommunens arbete med risk- och sårbarhetsanalys för extraordinära händelser och kontinuitetsplaner för samhällsviktig verksamhet. Du kommer också att delta i och utveckla kommunens samverkan rörande skydd av samhällsviktig verksamhet inom kommunkoncernen och med externa aktörer.

Dina primära ansvarsområden kommer att vara:
• Sammanställa kommunövergripande risk- och sårbarhetsanalys
• Stöd till kommunens förvaltningar i deras arbete med risk- och sårbarhetsanalys
• Analys av kritiska beroenden inom kommunens samhällsviktiga verksamheter
• Utveckla arbetsformer för kontinuitetsplanering för samhällsviktig verksamhet
• Utveckla kommunens samverkan med externa aktörer vad gäller risker och sårbarheter inom det geografiska området

Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor inom sektionen gällande bland annat utveckling av kommunens krisledningsförmåga, planering och genomförande av utbildning och övning samt delta i utvecklingen av civilt försvar.

Tjänsten innebär bland annat att du ska leda arbetsgrupper, sammanställa rapporter och skrivelser samt ge stöd till kommunens förvaltningar och bolag.

Du kommer att ingå i kommunens centrala krisledning och krigsorganisation och eventuellt i kommunens organisation för tjänsteperson i beredskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom samhällsvetenskap, krisberedskap, riskhantering eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Vi söker dig som har:
• Erfarenhet av arbete med samhällsskydd och beredskap, så som risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering och planering för hantering av samhällsstörningar samt samverkan och samordning av dessa frågor
• Erfarenhet av att agera inför större grupper som föredragande, utbildare eller processledare
• Erfarenhet av att arbeta självständigt och strukturerat
• Mycket goda språkkunskaper i svenska, såväl tal som skrift
• Goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet från kommunal, landstings- eller statlig verksamhet
• Erfarenhet av utvecklingsarbete eller processledning
• Erfarenhet av utredningsarbete och rapportskrivande
• Körkort för personbil

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass 2 enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för befattningen.

Ansökan

Referensnummer:   A900047

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb