jobb just nu!

Skolsköterska

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Vi söker en skolsköterska 75% för tillsvidare anställning. Möjlighet finns att arbeta ytterligare 15-20% på vikariat. Anställningen finns inom den centrala elevhälsan, med placering på Sjöängsskolan år 6-9 med ca 480 elever.
Barn- och elevhälsan i Askersunds kommun omfattar fyra skolsköterskor, fyra skolkuratorer, socialpedagog, skolläkare, skolpsykolog, samt samverkan med fem specialpedagoger. Den centrala elevhälsan leds av verksamhetschef.


Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som skolsköterska ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande och förebyggande, följa basprogrammet med hälsoundersökningar och vaccinationer, organisera skolläkarmottagning, samt utföra enklare sjukvårdsinsatser.
Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du arbetar i team med skolkurator, specialpedagog och SYV. Elevhälsoarbetet lokalt på skolan leds av rektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska.
Du är trygg och självständig i din yrkesroll, har god samarbetsförmåga och är flexibel. Du är noggrann och kan planera och organisera ditt arbete. Du är intresserad av kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B och tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.
Tidigare erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ses som positivt.
Erfarenhet av dokumentation i datajournal ex PMO är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

Välkommen med din ansökan senast 30/4 2019, intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
75% av heltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A865399

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Möjlighet till årsarbetstid

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!