jobb just nu!

Kanslichef till Enköpings kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Kommunledningsförvaltningen är den centrala förvaltningen inom Enköpings kommun. Vi arbetar på kommunstyrelsens uppdrag och ansvarar för styrning och ledning, samordning, service och stöd till kommunen som helhet.
På förvaltningen arbetar cirka 140 medarbetare utifrån målsättningen att Vi ska leda och samordna utvecklingen med fokus på nyttan för de vi är till för.

Nu söker vi en avdelningschef till den nyskapade kansli- och utredningsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Som kansli- och utredningschef är du en nyckelperson i utvecklingen av Enköpings kommun. Du leder, utvecklar och samordnar en bred avdelning bestående av nyckelkompetenser och specialister inom bland annat ärendeberedning, juridik, strategisk utredning (till exempel inom miljö- och integrationsområdet) informationshantering, arkivmyndighet och administrativt stöd. Du kommer under de kommande åren få leda avdelningen in i ett fokuserat arbete kring bland annat strategisk utredning och digitalisering.

I din chefsroll ingår verksamhets-, personal-, budget och arbetsmiljöansvar. Din närmaste chef är förvaltningschefen för kommunledningsförvaltningen. Du kommer ingå i förvaltningens ledningsgrupp och även i vissa av kommundirektörens ledningsforum. I uppdraget ingår också stabschefsuppdrag vid extraordinära händelser.

Avdelningen består av tre team med sammanlagt 16 medarbetare, bland annat jurister, strategiska utredare, informationssäkerhetsstrateg, registrator, kommunsekreterare, kommunarkivarie och administratörer. Du ser till att teamens leveranser sker enligt uppdrag och åtaganden och utvecklar systematiskt avdelningens arbetssätt. En viktig uppgift är att kvalitetssäkra avdelningens arbete genom att vara bollplank och ge vägledning till medarbetare. Du arbetar aktivt för att avdelningen har förtroendefulla och konstruktiva relationer med förvaltningar och förtroendevalda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik, eller annan relevant inriktning, alternativt flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom område för tjänsten.

Det är en förutsättning att du har erfarenhet av arbete inom politiskt styrd organisation och mycket god kunskap om de lagar som reglerar avdelningens verksamhet. Du har flerårig erfarenhet av arbetsledning där resultatansvar och personalfrågor är givna inslag.

Vi har en hög ambitionsnivå inom ledarskapsfrågor och kommer lägga stor vikt vid dina personliga ledarskapsförmågor. Som chef i Enköpings kommun leder du genom att motivera och inspirera dina medarbetare. Du är ett föredöme och skapar delaktighet och entusiasm. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att attrahera nya medarbetare och behålla befintliga. För att nå dit präglas vår styrning och ledning av ett förhållningssätt grundat på tillit. Du kommer gå en utbildning i Utvecklande ledarskap som följs upp årligen. Du ingår också i ett lärande chefsnätverk och det finns möjlighet till enskild chefscoaching.

Andra egenskaper vi söker är strategisk förmåga där du utifrån ett brett perspektiv kan se på sakers långsiktiga betydelse och anpassar dina handlingar därefter. Som person är du analytisk och strukturerad med en förmåga i att se till helheten. Du har hög integritet och god etik. Vi ser även att du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningens omfattning

Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C24881

Gör ansökan

Övrigt

Urval och intervjuer kan ske under ansökningsperioden, så varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.