jobb just nu!

Enebackeskolan söker speciallärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.


Arbetsuppgifter

Enebackeskolan och Tjörnarps skola är Höörs kommun största skolområde för elever åk F-6 som nu söker dig som är speciallärare eller specialpedagog. Tjänstens placering är i dagsläget på Enebackeskolan åk 4-6.

Inom elevhälsan finns ett nära samarbete med övrig personal. Tillsammans med klasslärare och klassassistenter arbetar du aktivt med att utveckla lärmiljön. Du kommer att göra pedagogiska utredningar, handleda personal och dokumentera anpassningar och särskilt stöd. Som speciallärare/specialpedagog ingår du i vårt elevhälsoteam som för närvarande fokuserar på utvecklingen av det främjande arbetet för att skolan som helhet ska kunna erbjuda en god lärmiljö för alla elever. Du har i tjänsten tillgång till professionsamverkan med speciallärar-/specialpedagogkollegor både inom skolan och i ett kommunövergripande sammanhang. Enebackeskolan har en egen chef för elevhälsoteamet som särskilt fokuserar på elevhälsoteamets utveckling.

I ditt uppdrag är det viktigt att du tar ett eget ansvar för dina arbetsuppgifter likväl som du har lätt för att arbeta i team och kan inspirera dina kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med en vidareutbildning som speciallärare eller specialpedagog.

Som person är du en drivande lagspelare med positiv grundsyn och lösningsfokuserat förhållningssätt. I din yrkesroll är du tydlig i ditt sätt att kommunicera med elever, föräldrar och personal. Du är väl förtrogen med dokumentation som pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Du har en bred kunskap om olika funktionsvariationer och elever i behov av särskilt stöd.

Stor vikt fästs vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-07

Ansökan

Referensnummer:   76/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.