Barnskötare till Tångringsgården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi ser förskolan som ett arbetslag och alla barn på förskolan är alla pedagogers ansvar. Svårigheter som uppkommer ser vi som en gemensam utmaning att lösa. Vi söker dig som är intresserad av och vill arbeta med kollegialt lärande samt ser dig själv som en god ledare för arbetslaget och barngrupp. Det är en självklarhet att arbeta för en god arbetsmiljö och vi är ett härligt gäng med pedagoger som arbetar för barnens bästa varje dag med stor arbetsglädje och respekt för varje individ.
Du kommer att ingå i områdets nätverk för barnskötare där utvecklingen av undervisningen i området sker i samarbete med en grupp ledare, Västerbackas pedagogiska utvecklare och rektor.

Förskolan Tångringsgården har en utemiljö som utmanar barnens motoriska utveckling och ger möjligheter till lekfulla sociala sampel utifrån barnens intressen. Förskolans läge ger även möjligheter till utflykter i stadsmiljö som tex. Kulturcentrum Asken, 2047 Sience center, bibliotek och parker. Du bör vara intresserad av NTA och en pedagog som brinner för att skapa meningsfulla sammanhang både för det enskilda barnet och barngrupp. Vi arbetar med uppdelningen 1-3-åringar och 3-5-åringar. Leken är en del i vårt uppdrag som vi ser som en viktig pusselbit i barnens sociala och språkliga utveckling. Tryggt, roligt och lärorikt ger barnen förutsättningar för att lyckas tillägna sig kunskap under sin förskoletid.

Vår verksamhet bygger på att de digitala verktygen ingår som en naturlig del i det dagliga arbetet i barngruppen, där källkritik, Borlänges värdegrund och att våga ifrågasätta är en del i vårt självklara uppdrag. Att ta emot elever från gymnasiet och Vuxenutbildning ser vi ge oss en härlig utmaning samtidigt som vi ger eleverna utveckling i sitt framtida yrke.

Området har två förskolor med fyra avdelningar, en förskola ligger nära centrum den andra förskolan ligger i närheten av kupolen. Båda förskolorna i Västerbacka förskoleområde har förskollärare, barnskötare, assistenter och IT-ansvarig och arbetar med uppdelningen 1-3-åringar och 3-5-åringar. Svårigheter som uppkommer ser vi som en områdesgemensam utmaning att lösa då vi har ett mycket nära samarbete mellan förskolorna i området.

Vårt arbete präglas av av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor.

I Borlänge kommun arbetar vi med en framtidens skola för barn 1 -16 år. Arbetet utifrån "Röda tråden" och ett livslångt lärande ska skapa en helhet för verksamheten och därmed är fokus på samverkan och samarbete viktigt.

På förskolan Tångringsgården erbjuds du:
- Reflektionstid enskilt och i arbetslag
- Pedagogisk lunch
- Friskvårdsbidrag
- Arbetsklädsel för utevistelse
- Möjlighet att byta semesterdags tillägget mot ytterligare semesterdagar

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som barnskötare i en av de yngre barngrupperna kommer du tillsammans med kollegor, pedagogisk utvecklare och rektor ansvara för att leda och utveckla undervisningen på förskolan. Du ingår i nätverk för områdets barnskötare och genom det får du intern fortbildning samt möjlighet till kollegialt lärande. I ditt uppdrag ingår det att kunna hålla pedagogiska diskussioner även utanför sin avdelning då vi ser förskolan som ett arbetslag. Du förväntas även att driva förskolans systematiska kvalitetsarbete för en högre måluppfyllelse tillsammans med kollegor på din avdelning.


Vi söker dig som:
- Drivs av en vilja att utveckla utbildningen och gör skillnad för varje barn - varje dag.
- Har god kommunikations förmåga, goda ledaregenskaper samt arbetar strukturerat
- Har ett lösningsfokuserat arbetssätt och inställd på att samarbeta med alla på förskolan.
- Har lätt för att bygga relationer med både barn och vuxna samt ser allas lika värde.

Kvalifikationer

För anställning krävs barnskötarutbildning.

Vi ser gärna erfarenhet av arbete med barn i grupp och att du har arbetat med barn med särskilt behov är viktigt för vårt arbete med individ och barngrupp samt att du arbetat med barn från olika kulturer då vi är en mångkulturell förskola.
Erfarenhet av Unikum och Tieto Education är meriterande.

Om du har annat modersmål än svenska är det viktigt att du har en svenska B-utbildning och att du kan uttrycka dig grammatiskt riktigt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning med tillträde snarast och t o m 2022-01-30.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1051957

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.