Verksamhetsutvecklare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes pendlingsavstånd och erbjuder också möjlighet att arbeta delvis på distans. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla. Tierps kommun kännetecknas av kundfokus och framtidstro. Vi söker dig som visar respekt, tar ansvar och har mod att tänka nytt i arbetet som verksamhetsutvecklare hos oss. Inom vård och omsorg arbetar vi för att ha en verksamhet med hög kvalité som är värdeskapande för våra kunder.

Verksamhetsutvecklarna är en del av vård och omsorgs ledningsgrupp. Vi drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för våra medarbetare och kunder genom att vara prestigelösa och tillvarata varandras erfarenheter och kompetenser.

Inom Vård och omsorg finns biståndsenheten, funktionshindradeomsorgen och äldreomsorgen. Vid biståndsenheten finns biståndshandläggare inom socialtjänstlagen (SoL) och lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), bostadsanpassning och färdtjänst. Funktionshindradeomsorgen är utförare av daglig verksamhet, korttidsvistelse och personlig assistans enligt LSS samt bostad med särskild service enligt LSS och SoL. Äldreomsorgen är utförare för hemtjänst, särskilt boende, korttidsenheten och dagverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare inom Vård och omsorg ansvarar du för att driva och delta i kvalitetsutveckling i verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

-vidareutveckla och följa upp ledningssystemet för
systematiskt kvalitetsarbete i samarbete med
ledning och medarbetare.
-Ta fram underlag till verksamhet för effektivt resursnyttjande genom att strukturera ett systematiskt kvalitetsarbete, följa upp och utvärdera verksamheten.
-Följa upp och utveckla nyckeltal, system för uppföljning och analys av avvikelser.
-Genomföra utredningar och utarbeta rapporter och planer.
-Driva utvecklingsprojekt, genomföra processkartläggningar och aktivt stödja verksamhetens förbättringsarbete.
-Skapa utbildningsmaterial och genomföra utbildningar inom vård och omsorgs verksamhet.
-Delta i eller ansvara för olika forum med kunder, medborgare och medarbetare.
-Identifiera, prioritera och föreslå åtgärder vid kvalitetsbrister.

Arbetets detaljinnehåll kan komma att utvecklas och förändras under tiden, beroende på verksamhetens behov.Kvalifikationer

Examen från relevant högskoleutbildning samt arbete inom äldre- eller funktionshindradeomsorg är ett krav. Tidigare arbete med kvalitetsfrågor inom äldre- eller funktionshindradeomsorg i en politisk styrd organisation är meriterande. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att jobba med utredning, uppföljning och analys. Det är meriterande att ha god kännedom om den lagstiftning som styr verksamheten.

I ditt sätt att arbeta är du kvalitetsmedveten, har ett öppet synsätt för att hitta gemensamma lösningar som är värdeskapande för organisationen. Framgångsfaktorer är kombinationen av analytisk förmåga och din förmåga att motivera andra. Du ska kunna prioritera om dina arbetsuppgifter då du arbetar i en verksamhet som snabbt kan förändras.

Du som söker är självgående, ansvarsfull och du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du ska ha god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer både internt och externt, du ska ha lätt att samarbeta med andra. Då en stor del av tjänsten handlar om information, kommunikation och utbildning i olika former behöver du ha en kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du ska ha lätt att utrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-02-01

Ansökan

Referensnummer:   A1073477

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp vänligen men bestämt.