Engagerad fritidsledare till mobil verksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Enheten Ung i Luleå arbetar med målgruppen 13–20 år och vårt uppdrag är att höja de ungas livskvalité och bidra till den unges personliga utveckling. Att lyssna och möta unga i samtal är en viktig del av vårt arbete och vi arbetar i enlighet med Luleå kommuns värdegrund. Inom enheten finns fritidsgårdar, mötesplats Navet, Pengar till Kreativa Arrangemang och ungdomssamordnare.

Ung i Luleå startar upp en mobil verksamhet för att nå ut till fler ungdomar. Vi söker dig som vill vara med och utveckla, leda och driva ett nytt arbetssätt inom ramen för vårt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Din tjänst är på enheten Ung i Luleå där du ingår i ett arbetslag med kollegor som driver egna verksamheter. Jobbet är varierande och passar dig som inte vill att den ena dagen är den andra lik. Arbetsdagarna innehåller en mix av administrativt och praktiskt arbete. Du kommer till stor del att arbeta uppsökande för att nå ut till unga där det idag inte finns en fysisk mötesplats. En del av arbetet handlar om att besöka högstadieskolor under dagtid för att möta ungdomar och även planera och genomföra aktiviteter för och tillsammans med ungdomar. Genom ett coachande förhållningssätt kommer ni att leda och skapa aktiviteter tillsammans med unga som sker på deras egna arenor. Vi arbetar med ungas delaktighet och inflytande och du får i den här rollen möjlighet att främja ungas personliga utveckling samt stärka ungas möjligheter att påverka sin egen fritid. Vidare utvecklar och driver du digital verksamhet via plattformar där unga finns idag, exempelvis sociala medier. I ditt team ingår en grupp ungdomscoacher där du ansvarar för att leda och fördela arbetet i den dagliga verksamheten. Som fritidsledare ansvarar du även för planering, schemaläggning, budgetarbete, utvärdering och uppföljning av verksamheten.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial examen inom fritidsvetenskap, pedagogik, projektledning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
Du är en kommunikativ person och det är ett krav att du talar och skriver flytande svenska. Andra språkkunskaper är meriterande.
Det är meriterande om du har digital kompetens med dokumenterad erfarenhet av att driva konton/profiler i sociala medier.
Det är meriterande att ha arbetat med arrangemang för unga och att ha coachat unga arrangörer.
B-körkort är ett krav.
Arbetstiderna är varierande, dag, kväll och helg.

Din profil
Du är utåtriktad och har lätt för att skapa kontakt med människor, har en god samarbetsförmåga, är driven, kreativ och lösningsorienterad. Du har förmågan att bygga goda relationer till ungdomar. Du har ett professionellt och normkritiskt förhållningssätt och bemötande. I arbetet är du strukturerad och du har förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete. Du är trygg i rollen som ledare, fattar egna beslut och fördelar arbete efter behov. Du gillar att arbeta både självständigt och tillsammans med andra för att nå våra mål. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Arbetet underlättas om du har erfarenhet av kommunal styrning och verksamhet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att begäras innan anställning blir aktuellt.

Ansökan

Referensnummer:   A1009552

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb