Speciallärare till Uppvidinge grundsärskola i Lenhovda

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Uppvidinge kommun är kommunens största arbetsgivare med cirka 800 anställda. I våra verksamheter jobbar vi efter värdeorden mod, tolerans och kreativitet. Vi vill att våra anställda ska känna stor delaktighet och att det ska finnas utrymme för kreativitet, flexibilitet och utveckling. Dina idéer är betydelsefulla. Hos oss har du möjlighet att verkligen göra skillnad för kommunens invånare.

Att våra anställda känner arbetsglädje och har god hälsa är viktigt för oss. Därför satsar vi på hälsofrämjande insatser.

Välkommen med din ansökan och välkommen till en kommun med ett blomstrande näringsliv, ett rikt föreningsliv och närhet till naturen!

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare att undervisa inom grundsärskolan åk 1-3. Även lärare med behörighet mot mellanstadium som kan tänka sig arbeta på lågstadiet anmodas ansöka.
Utöver sedvanlig undervisning ingår att deltaga i särskolans arbetslag och arbeta för att nå god måluppfyllelse för hela särskolan. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med andra pedagoger och elevassistenter där uppdraget är att våra elever når sin fulla potential. Mentorskap ingår.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet för undervisning i grundsärskolan och gärna även examen speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom grundsärskolan men också annat lärararbete mot elever med speciella behov värdesätts.
Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete och du har lätt för att sätta upp mål och att följa upp och tillsammans med kollegor utvärdera resultat. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1032963

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Utdrag från polisens belastningsregister fordras för anställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Uppvidinge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har Uppvidinge kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.