Fritidsledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Hos oss på Enöglaskolan finns förskoleklass, fritidshem och grundskola samt förberedelseklass och vi har cirka 500 elever från världens alla hörn. Nästan hundra procent av våra lärare är legitimerade. Vi trivs och utmanas av att jobba i en mångkulturell miljö där vi gör verklig skillnad varje dag.
Vårt förhållningssätt till elever är att barn gör rätt om de kan. Vi satsar på att rasterna ska vara aktiva och roliga. Vi jobbar med att hålla vår värdegrund levande och enligt elevenkäten trivs eleverna på sin skola. Skolans fokusområden är digital kompetens, lärmiljö, språkutvecklande arbetssätt och undervisning av flerspråkiga elever. Alla elever har tillgång till iPad eller Chromebook i sitt arbete.
Skolan ligger nära stadens centrum med goda pendlingsmöjligheter från Västerås och Uppsala med busshållplatsen precis intill skolan.

Vad får du som arbetar hos oss?
- Fokus på hög kvalitet och måluppfyllelse
- En organisation som främjar det kollegiala samarbetet och lärandet
- Diskutera skolutveckling och ny forskning
- Systematiskt arbete med arbetsmiljöfrågor
- Ett fungerande elevhälsoteam och trygghetsteam

Arbetsuppgifter

Pedagogiskt arbete i fritidshem och grundskola.
Fokus på elevers högre måluppfyllelse under hela skoldagen.
Vi arbetar med ett aktivitetsstyrt fritids.
I arbetsuppgifterna ingår att jobba på fritidshemmet under eftermiddagarna, leda aktiviteter under elevernas raster samt ge visst stöd i klassrummet eller vid förflyttningar, t ex matsal, idrott och skoltaxi, under skoltiden.

Kvalifikationer

Utbildning - Avgörande
Du har en genomförd gymnasieutbildning med inriktning barn och ungdoms eller barn och fritidsprogrammet.
Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar som är flerspråkiga, men också erfarenhet av att jobba med barn som har olika behov av stöd.
Du kanske har erfarenhet av föreningsliv exempelvis ungdomsledare?

Du jobbar bra i team men kan också ta egna initiativ till aktiviteter. Det går att lita på att du tar ansvar för det du gör.
Du har en insikt i att elever har olika förmågor att lära och leka och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån det.
På vilket sätt gynnar detta eleven? Är frågan som du ställer dig inför allt arbete du gör.

Du är uthållig och väldigt envis. Fortsätter tills dess att projekt är avslutade eller målsättning uppnådd.
Du vågar frångå traditionen vid förändringsarbete och tänker att en del problem får vi lösa längs vägen.
Förutom behörigheten kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper.

För den som erbjuds anställning krävs ett registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-10

Tidsbegränsad till: 2021-12-21

Under ht-21 men med möjlighet till förlängning.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   EN-Fritidsledare

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.