jobb just nu!

Kommunikatör - strategisk utveckling digitala medier

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. I dag arbetar cirka 280 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Boverkets kommunikatörer arbetar med att på olika sätt stödja myndigheten i att kommunicera effektivt och samordnat. Då en av våra kommunikatörer har gått vidare till andra utmaningar söker vi nu en erfaren kommunikatör inom digitala medier att komplettera gruppen med.

Ditt fokus kommer att vara att utveckla Boverkets digitala kanaler och tjänster utifrån användarnas behov. I din roll kommer du att projektleda och driva olika utvecklingsuppdrag. Du kommer att vara en nyckelperson i utvecklingsarbetet och förädlandet av våra webbplatser, sociala medier, utbildningsplattform, webbseminarier och digitala tjänster. Du kommer att samarbeta med de övriga kommunikatörerna på myndigheten för att tillsammans ta ett helhetsgrepp om Boverkets kommunikation och även delta i olika samverkansprojekt med andra myndigheter.

En viktig del i arbetet är också att utforma och arbeta med metoder för uppföljning och utvärdering av Boverkets kommunikation i digitala kanalerna, utifrån såväl myndighetens mål som användarnas behov.

Kommunikatörerna har ett agilt arbetssätt och arbetar i team, där uppgifter inom hela kommunikationsprocessen ingår, från operativa till strategiska frågor. Som medarbetare i teamet kommer du även att arbeta med förvaltnings- och produktionsuppgifter. Det kan till exempel vara att stödja medarbetare och chefer i deras kommunikation internt och externt, samt att arbeta med förvaltningen av de olika digitala kanalerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gedigen och aktuell erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete med inriktning på utveckling och uppföljning/utvärdering av en organisations kommunikation. Du har erfarenhet av att med framgång driva olika utvecklingsprojekt inom digitala medier och tjänster. Du har vana att arbeta med kommunikation i en digital miljö och är uppdaterad inom digital kommunikation.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av att:
• arbeta som kommunikatör med alla delarna i kommunikationsprocessen; analysera, planera, producera, genomföra/producera och följa upp.
• coacha chefer och medarbetare i deras kommunikation

I grunden har du en universitets- eller högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant eftergymnasial utbildning (tillsammans med erfarenhet) som Boverket bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har en strategisk förmåga och samtidigt vågar tänka nytt. Ditt arbetssätt präglas av nyfikenhet och förmågan att lyfta blicken och se hela organisationens behov av kommunikation utifrån användarnas behov. Du drivs av att hitta nya möjligheter och lösningar. För att lyckas i rollen krävs att du har en god förmåga att samarbeta med, och entusiasmera andra till att arbeta för att uppnå gemensamma mål.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statstjänsteman och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   1733/2019

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.