jobb just nu!

Förskollärare till Vintergatans förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Vintergatans förskola ligger på Björkskatan cirka fem kilometer från Luleå centrum och består av fem åldersblandade avdelningar med barn i åldrarna 1-6 år. Förskolan har en gård med varierande miljöer och närhet till skog och vatten. Förskolan arbetar med ett tema/projekterande arbetssätt där värdegrundsfrågor, matematik, språk- och kommunikation, teknik- och naturvetenskap och barns delaktighet- och inflytande vävs ihop till en helhet. I allt vårt arbete är barnens lek och lärande väsentlig.

Vi arbetar till viss del utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt vilket innebär att vi jobbar utifrån barnen och synliggör deras tankar, idéer och teorier. Många av pedagogerna vid förskolan är med i Luleås Pedagogiska nätverk samt i nätverket Män i förskolan.

Arbetsuppgifter

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med utveckling av förskolans lärmiljöer, utifrån läroplanens mål och intentioner. Du ska även vara väl förtrogen med att reflektera över ditt eget arbete och tillsammans med kollegor i både det egna arbetslaget och på hela förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation med behörighet att undervisa i förskolan. Du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete och är väl förtrogen med de styrdokument som du kopplar till barns lärande och vår verksamhet genom bland annat pedagogisk dokumentation. Vi ser gärna att du har kunskaper i estetiska lärprocesser och att utemiljön och rörelse är en viktig del av verksamheten. Det är också en fördel om du ser IT som en naturlig del i arbetet tillsammans med barnen och som ett hjälpmedel i det systematiska kvalitetsarbetet. Vidare har du god social samarbetsförmåga och är flexibel. Du är nyfiken och kunnig på barns lärande och intresserad av att hålla dig uppdaterad inom ämnen kring barns utveckling och lärande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde 2019-01-07
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A833103

Gör ansökan

Övrigt

Att arbeta i förskolan idag innebär att Du är en viktig del i barnens utveckling och lärande. Pedagogerna som arbetar i förskolan är viktiga förebilder för barnen vilket gör det angeläget att förskolan har en jämställd könsfördelning bland anställda. Därför vill vi ha fler män som arbetar i förskolan. Luleå Kommun har ett mål att öka andelen män i förskolan. Som ett led i att skapa en jämnare könsfördelning i Luleå kommun finns nätverket Män i förskolan som arbetar för att öka antalet män inom förskolorna samt för att behålla de män som redan idag finns på förskolorna. Nätverket erbjuder regelbundna träffar för att stärka nätverket som består av både barnskötare och förskollärare, stöd och erfarenhetsutbyte samt mentorskap.

Om du blir anställd så måste du lämna in ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Bifoga din legitimation med ansökan.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb