jobb just nu!

Planchef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Kommunledningskontoret lyder under kommunstyrelsen och bidrar med strategisk kompetens inom en rad områden, så som tillväxt och planering, personalpolitik, ekonomistyrning, kommunikation och näringslivsfrågor.

Kommunledningskontoret företräder helheten, samspelar med förvaltningarna och driver utvecklingen så att Eslövs kommun svarar mot framtidens krav.
Välkommen att bli en av oss!
Arbetsuppgifter

Planenheten är en nybildad enhet inom Tillväxtavdelningen. Enheten består, förutom av dig som enhetschef, av fyra planarkitekter och ansvarar för både den översiktliga planeringen och detaljplaneringen inom kommunen. Planchefen ansvarar för att leda och långsiktigt utveckla planenheten och säkerställer en effektiv och högkvalitativ process för fysisk planering i alla skeden. I fokus ligger att stödja medarbetarna i prioritering av de många projekten och i utveckling av kvalitetssäkringsprocesser för att detaljplanerna ska spegla vår vision av framtidens Eslöv. I arbetet ingår budget-, verksamhets- och personalansvar. Planchefen ansvarar för att arbetet på enheten utförs med effektiv planering, i enlighet med tidsplaner, god kvalitet och hög servicegrad. Planchefen ansvarar för att en förtroendefull dialog upprätthålls med berörda privata och offentliga aktörer samt kommunens övriga förvaltningar. I uppdraget ingår att delta i arbetet med och kommunicera mål, uppdrag och resultat samt förstå innebörden av politisk styrning. Planchefen rapporterar till avdelningschefen för Tillväxtavdelningen och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med Näringslivschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad eller motsvarande akademisk utbildning. Du ska ha tidigare chefserfarenhet inom samhällsplanering och gärna ha arbetat med detaljplanering. Du ska vara bekväm med att presentera projekt både för förtroendevalda och allmänhet och vara van vid att driva processer i samverkan med andra.
Goda kunskaper i PBL samt Boverkets regelverk är en förutsättning för att klara jobbet, liksom gedigen kunskap om planprocessen och intresse för arkitektur, hållbar planering och gestaltning av den fysiska miljön.Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C24190 - 2018

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma Recruit 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.