jobb just nu!

Samhällsbyggnadschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i de tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.

- utvecklingsorienterad och trygg ledare med stort samhällsintresse

Västra Gästrikland är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft regionen in i nya möjligheter inom samhällsutveckling.

Sandvikens, Hofors och Ockelbo kommun samverkar i en gemensam förvaltning, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, där Sandvikens kommun verkar som värdkommun.

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Som samhällsbyggnadschef ansvarar du för de tre kommunernas samhällsutveckling, genom förvaltningens verksamhet gentemot Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd. Förvaltningen fullgör de samverkande kommunernas uppgifter inom miljö- och livsmedelsområdet, plan- och byggområdet, geografisk information och trafik. Förvaltningen har också ansvar för bland annat kommunal energi- och klimatrådgivning, bostadsanpassning, färdtjänst, skolskjuts och det kommunala Lantmäteriet. De tre sistnämnda gäller endast för Sandvikens kommun. Digitaliseringsresan är påbörjad och du har förmågan att utveckla effektiva processer för att kunna möta behovet av en digitaliserad samhällsbyggnadsprocess.

Du leder och samordnar förvaltningens arbete och har ansvar för personal, ekonomi och verksamhet samt ansvarar för Sandvikens- Hofors- och Ockelbos kommun övergripande fysiska planering. Du är direkt underställd kommundirektören (Sandviken) och ingår i dennes ledningsgrupp, samt kan även bidra i Ockelbo och Hofors ledningsgrupper.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en akademisk utbildning med någon form av samhällsbyggnadsperspektiv. Du har flerårig erfarenhet som chef och ledare och erfarenhet av ekonomi- och personalansvar. Vi förutsätter också att du har ett stort intresse för frågor som rör utveckling, samhällsplanering och miljö hållbart samhälle.

Du har förståelse för ditt uppdrag och kan se helheter. Du har också en positiv grundsyn och erfarenhet att arbeta med utvecklingsfrågor. Du är resultat- och målinriktad samt drivande i utvecklings- och kvalitetsarbete. Du är kommunikativ, inger förtroende, skapar goda relationer och stöttar samarbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands fortsatta utveckling!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   84-19

Gör ansökan

Övrigt

I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Som ny ledare har du förmånen att få gå vårt uppskattade interna ledarprogram. Vår ledstjärna är det situationsanpassade personliga ledarskapet med ett coachande och hälsofrämjande förhållningssätt. Tillsammans arbetar vi för ett långsiktigt hållbart arbetsliv där alla får möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.