jobb just nu!

Öppenvårdsbehandlare/beroendeterapeut

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

På vår arbetsplats är spridningen stor gällande ålder, kön, etnicitet och erfarenhet, vilket ger goda förutsättningar för kreativitet och uppfinningsrikedom. Vårt arbetsklimat är tillåtande med högt i tak och atmosfären är otvungen och avspänd med många skratt.

Vi möjliggör ett flexibelt arbetssätt genom att tillämpa flextid och friskvård samt möjligheten att byta semesterdagstillägg mot fler semesterdagar. Vidare erbjuds ett tillgängligt ledarskap och regelbunden handledning med legitimerad psykoterapeut.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behandlare till kommunens öppenvård (Gula Villan) för missbruk och beroende. Gula Villan och socialsekreterarna för missbruk/beroende är en av enheterna inom verksamhetsområdet Individ och Familjeomsorg (IFO). Gula Villan erbjuder stöd, råd, behandling och kontroller för missbruk/beroende av alkohol, narkotika och spel om pengar samt stöd till anhöriga. Idag har Gula Villan en introduktionsgrupp, grundbehandling inom 12-steg i grupp, förlängd behandling inom 12-steg, anhörigstöd i grupp, CRA, enskilda samtal samt drogkontroller för personer från 18 år och uppåt.

Gula Villan är en integrerad mottagning och delar lokalerna med regionens beroendemottagning vilket underlättar samverkan med regionen. Vi har förutom det ett nära samarbete med boendestöd, försörjningsstöd, arbetsmarknadsenheten, psykiatrin m.m.

För att möta medborgarnas behov behöver öppenvården vara flexibel i sitt mottagande och behandlingsutbud samt arbeta aktivt med samverkan. Behandlarna behöver förutom fokus på behandling även ha ett helhetsperspektiv samt att det finns behov av att arbeta mer uppsökande och motiverande. Gula Villan ska i förlängningen även ta emot ungdomar under 18 år med alkohol- och narkotikaproblem för behandling.

Du kommer i din roll som behandlare på Gula Villan arbeta med både vuxna och ungdomar, både i grupp och individuellt. Då det är en kommunal öppenvård kan behovet variera över tid och öppenvården strävar efter att kunna möta upp det behovet. Arbetet förutsätter utöver behandlande samtal ett nära samarbete med socialsekreterarna, familjecentralen, boendestöd, arbetsmarknadsenheten och andra viktiga aktörer runt individen. I tjänsten ingår även provtagning/drogkontroller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom beteendevetenskap, pedagogik, socialpedagogik eller socionom alternativt har en eftergymnasial utbildning som bedöms vara relevant utifrån arbetsuppgifterna. Du ska ha kunskap om alkohol- och narkotika samt beroendesjukdomen och erfarenhet av att arbeta inom missbruksvård. Vidare söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i behandling, grupp och enskilt. Det är meriterande om du har utbildning inom en eller flera behandlingsmetoder såsom; MET, MI, HAP, 12-steg, KBT, CRA, ART och ÅP. Det är i övrigt meriterande med kunskaper om socialtjänsten, socialtjänstlagen och kommunal öppenvård.

I övrigt gäller personlig lämplighet. Vi ser att du är lyhörd och har förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du är engagerad och intresserad av att arbeta med utveckling av verksamheten. Vi sätter stor vikt vid förmågan att samarbeta och som en person i gruppen är du ödmjuk, har humor och vågar lyfta egna tankar och idéer.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-19

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A884166

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.