Vi söker flera timvikarier till Barn- och utbildningsförvaltningen!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.

Arbetsuppgifter

Är du pensionär och vill arbeta extra? Student och vill dryga ut kassan? Eller vill du jobba varierat och samtidigt införskaffa dig värdefull erfarenhet?

Bemanningsenheten ansvarar för att förmedla timvikarier till Barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter i Lekebergs kommun. Behovet av timvikarier varierar över tid och utifrån verksamheternas behov. Just nu söker vi flera timvikarier till Barn- och utbildningsförvaltningen för arbete inom grundskola, förskola och fritidsverksamhet. Uppdragen varierar och innebär resurs i klass, undervisning, arbete i barngrupp samt resurs på fritidshem.

Du kommer att arbeta med barn i varierade åldrar. Tillsammans med ordinarie personal har du ansvar och tillsyn över barnen, vilket innebär att stötta barnen i deras utveckling genom att bland annat delta i och skapa kreativa inom- och utomhusaktiviteter. Fokus i arbetet ligger på barnens intressen och du behöver vara lyhörd för deras behov. Som timvikarie följer du instruktioner från ordinarie personal samt hjälper till att leda och organisera arbetet.

Att vara timvikarie innebär att:
• du arbetar på flera olika verksamheter inom Lekebergs kommun
• ha ett omväxlande arbete med många nya möten
• du ersätter ordinarie personal vid korttidsfrånvaro
• du själv lägger in din tillgänglighet, dvs de tider du kan arbeta, i vårt bokningssystem Time Care Pool och blir uppbokad när behov uppstår
• dina arbetstider varierar måndag till fredag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har avslutad gymnasieutbildning
• kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har pågående/avslutad pedagogisk utbildning som barnskötare/förskollärare och/eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och/eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som är ansvarsfull, social och serviceinriktad. Du har en flexibel inställning och tycker att det är kul att jobba i nya miljöer. Vidare har du hög anpassningsförmåga och är lyhörd. Du har ett gott bemötande till alla du möter och en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du via länken nedan.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1154089

Gör ansökan

Anställning

Annonsen avser flera tjänster.

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.