jobb just nu!

Förrättningsassistent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.
Inom förvaltningen finns även den kommunala lantmäterimyndigheten för Sandvikens kommun (KLM). Vi är en del av kart- och lantmäterienheten där totalt 19 personer arbetar. KLMs huvuduppdrag är fastighetsbildning och fastighetsregistrering samt rådgivning och service inom fastighetsområdet.
Som medarbetare på Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för de tre kommunernas 53 000 invånare.
Personalförmåner
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.Arbetsuppgifter

Vi söker en förrättningsassistent som ska arbeta med att stödja oss fyra förrättningslantmätare i handläggningen av lantmäteriärenden. Du är sakägarens första, och i många fall sista, kontakt med myndigheten. Du kommer främst att arbeta med diarieföring, arkivforskning, registervård, delgivning och enklare utredningar.
Du kommer även att handlägga frågor inom adress- och lägenhetsregistrering, bereda vägnamnsärenden samt utföra vissa andra administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon av följande bakgrunder:
• Yrkeshögskoleutbildning till förrättningsassistent
• Utbildning till juridisk assistent
• Gymnasieexamen och administrativ erfarenhet inom juridisk verksamhet och offentlig förvaltning
Meriterande är erfarenhet från liknande tjänst, eftergymnasial utbildning inom fastighetsrätt, juridik eller samhällsbyggnadsrelaterade ämnen.
Du är stabil som person och tycker om att arbeta mot uppsatta mål och resultat. Du är energisk och har god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad, tydlig och har god helhetssyn i ditt arbete. Du är strukturerad och har god analytisk förmåga av det svenska språket.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att tillämpa provanställning vid behov.
Tjänsten är säkerhetsklassad.
I Sandvikens kommuns verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.