jobb just nu!

Vi söker en handläggare inom Barnrättsfrågor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

SKL är en medlems- och intresseorganisation för Sveriges kommuner och regioner. SKL:s uppgift är att stödja och bidra till att utveckla verksamheten i kommuner och regioner genom att ge service, stöd och rådgivning till medlemmarna och erbjuda kurser och konferenser. SKL är även Sveriges största arbetsgivarorganisation och tecknar centrala kollektivavtal för alla anställa i kommuner och regioner. SKL deltar i samhällsutvecklingen, bedriver påverkansarbete, intresse- och omvärldsbevakning i syfte att skapa goda förutsättningar för kommuner och regioner att driva sin verksamhet på bästa sätt.

SKL är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. Här har du möjlighet att bidra till och påverka samhällets utveckling. Arbetet leder till många stimulerande kontakter såväl med personer i kommuner, regioner och myndigheter som med organisationer inom näringslivet och det civila samhället. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm med en fantastisk utsikt över staden.

Arbetsuppgifter

Som handläggare med fokus på barnrättsfrågor ingår du i sektionen för hälsa och jämställdhet. Det är en av fyra sektioner på avdelningen för vård och omsorg som hanterar frågor relaterade till hälso- och sjukvård och socialtjänst. Sektionen har i uppdrag att stödja arbetet med barnrättsfrågor i kommuner och regioner men ansvarar även för jämställdhet, folkhälsa och försäkringsmedicin (sjukskrivning och rehabilitering).

I rollen som handläggare och expert på barnrättsfrågor kommer du att stödja kommuner och regioner i barnrättsarbetet genom rådgivning, utbildningar, seminarier och webbinarier men även genom att erbjuda olika former av stödmaterial. I förekommande fall kan det även handla om att delta i utvecklingsarbete tillsammans med medlemmarna likväl som det kan ingå att stödja, samverka och samarbeta i barnrättsfrågor med kollegor på andra avdelningar och sektioner inom SKL. Som en del i att utgöra en mötesplats för medlemmar och andra aktörer ingår det att samordna och stödja de två medlemsnätverk som finns inom barnrättsområdet.

En annan viktig del i uppdraget är att bedriva påverkansarbete, intresse- och omvärldsbevakning på barnrättsområdet, i första hand på nationell nivå, vilket innebär att ha kontakter med myndigheter, Regeringskansliet och andra intresseorganisationer. Du kan också komma att bereda ärenden för beslut till SKL:s styrelse, såsom remissyttranden, och lämna synpunkter på olika underlag. Att skriva tal- och faktaunderlag till chefer och politiker på SKL förekommer också. I tjänsten förekommer även resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Du har kunskap om barnkonventionen och erfarenhet av att ha arbetat med tillämpning av barnkonventionen och barnets rättigheter. Du bör ha arbetat på en strategisk nivå. Utöver det bör du ha flera års arbetslivserfarenhet inom relevant område, erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation samt pedagogisk erfarenhet av att hålla föredrag och att planera och genomföra utbildningar och workshops. Det är meriterande om du har arbetat i en kommun eller region, bedrivit utvecklingsprojekt inom barnrättsområdet eller tagit fram egna rapporter eller utredningar. Det är också meriterande att även ha arbetat med andra tvärsektoriella frågor eller områden inom mänskliga rättigheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, analytisk och har gott omdöme. Du ska ha god förmåga att kunna organisera och prioritera i ditt arbete på bästa sätt, vara initiativtagande och ha förmåga att driva arbetsprocesser framåt. Du är skicklig på att knyta kontakter och nätverka i olika sammanhang likväl som du har förmåga att samarbeta och samverka med andra professioner eller organisationer där du både kan leda och låta andra leda. Du är lyhörd, inlyssnande och serviceinriktad. Du har en god pedagogisk förmåga och kan kommunicera väl både skriftligt och muntligt. Att vara flexibel, lösningsorienterad och pragmatisk med bibehållen integritet är även något som värdesätts.

Anställningens omfattning

I denna rekrytering samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Julia von Weber, tel: 070-364 54 04 eller julia.vonweber@hrmab.se alternativt ansvarig researcher Amanda Norstedt, tel: 070-236 36 99 eller amanda.norstedt@hrmab.se.

Vi behandlar ansökningar och intervjuar löpande. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 1 december 2019.

Ansökan

Referensnummer:   A913610

Gör ansökan