jobb just nu!

Medicinskt ansvarig sjuksköterska och strateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. I Tierps kommun är vi cirka 1 700 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att ge god service med hög kvalitet till våra 21 000 medborgare. Den geografiska ytan är stor och verksamhet finns på flera orter runtom i kommunen.

Vi söker nu en medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, som också får en strategisk roll. Arbetsplatsen ligger i kommunhuset, centralt i Tierp. Tjänsten tillhör enheten för Kvalitet och strategisk utveckling. MAS fysiska placering är tillsammans med ledningen för Vård och omsorg och du deltar också i ledningsgruppsmöten för Vård och omsorg. Inom enheten för Kvalitet och strategisk utveckling finns kollegor i form av andra utvecklare/utredare på strategisk nivå. Viktiga kollegor finns också i MAS/MAR-nätverket i länet som du kommer ingå i.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Som medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, i Tierps kommun får du ett roligt, utvecklande och stimulerande jobb med många kontakter. Du är med och påverkar och bidrar till såväl långsiktiga förändringar, som åtgärder här och nu. I Tierps kommun innebär tjänsten som MAS en kombination av strategiskt arbete och lagstiftat MAS-ansvar, där även MAR-frågor ingår.

En betydande del av MAS-tjänsten handlar om strategiskt utvecklingsarbete, både inom kommunen och inom länet i länsgemensamt arbete. MAS har med sitt kunnande en nyckelroll i strategiska frågor såsom utvecklingen av nära vård och ett lokalt vårdcentrum. MAS har också en viktig roll vid utveckling och övergång till nya arbetssätt, som exempelvis när IBIC infördes, när kommunen skulle bli både konsument och producent i NPÖ och vid övergången till ICF/KVÅ. Vid det sistnämnda handlade det då om utbildning av nyckelpersoner och hur insatser ska kodas i verksamhetssystemet. MAS har också en viktig roll i flera samarbetsgrupper i länet, till exempel runt patientsäkerhet, vårdhygien och olika programråd.

Tierps kommun har sedan drygt tio år tillbaka en speciell organisation där kommunens alla verksamheter ligger under samma nämnd, kommunstyrelsen. Vård och omsorgsverksamheten har en verksamhetschef och två områdeschefer, en för äldreomsorg och en för funktionshindradeomsorg. MAS ansvarar för att det finns ändamålsenliga och väl fungerande rutiner för patientsäkerhet. Enhetscheferna säkerställer att rutinerna efterlevs.

De praktiska delarna och det formella ansvaret i tjänsten är följande:
MASs har ett författningsreglerat ansvar enligt 4 kap. 6 § första stycket hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80). Då kommunen inte har en särskild MAR-funktion, så behöver MAS vara insatt i rehabiliteringsfrågor. I MAS löpande arbetsuppgifter ingår att
• årligen upprätta patientsäkerhetsberättelse
• ge information till vårdgivaren
• i klagomålshanteringen utgöra en opartisk roll vid medborgarkontakter
• avvikelser/Lex Maria-anmälan till IVO
• biträda verksamheten i utredningar och händelseanalyser
• biträda verksamhetschef i ärenden och eventuella patient-, anhörig- och närståendekontakter
• ansvara för MAS delar av kvalitetsarbetet enligt ledningssystemet
• genomföra kvalitetsuppföljningar med inriktning på omvårdnad och rehabilitering
• huvudadministratör för kommunikationssystem (t ex Prator),
• handha och utbilda i kvalitetssystem
• leverera viss statistik till Socialstyrelsen

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och har för tjänsten adekvat vidareutbildning. Du behöver ha kunskap om kommunal hemsjukvård. Erfarenhet från region/landsting är meriterande.

Du behöver också ha erfarenhet av strategiskt arbete, gärna genom chefserfarenhet. Arbetet förutsätter att du har förmåga att självständigt driva frågor inom ditt ansvarsområde, analysera processer samt att aktivt följa utvecklingen inom området.

Som person är du självgående och har lätt för att ta initiativ i arbetet, samtidigt är du också lyhörd och prestigelös. Du behöver vara bra på att skapa och vidmakthålla goda kontakter för att bygga upp ett förtroende och skapa tillit inom organisationen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda och att du är van att driva, motivera och skapa förståelse hos dem du arbetar med.

Arbetet som MAS ställer stora krav på att du kan strukturera och organisera arbetet, samt prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt. Du behöver också god datorvana och ett intresse för digitaliseringsfrågor.

Rollen innebär stora kontaktytor och det är därför viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och kan anpassa dig till den målgrupp du möter.

Du har B-körkort.

Kunskaper om och förståelse för förutsättningarna i en politiskt styrd organisation är meriterande. Tierps kommun är utsedd till finsk förvaltningskommun.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A894916

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.