Vi söker Projektledare till Mittskåne Vatten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling? Är du intresserad av att leda projekt för att skapa förutsättningar för en trygg VA-försörjning? Då är vi arbetsplatsen för dig.

Hörby och Höör tillsammans
Hörby och Höörs kommuner ligger mitt i Skånes hjärta, har 15 800 respektive 17 000 invånare och vackert och blandat landskap. Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i naturen och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta.

Mittskåne Vatten är en kommunal organisation som är resultatet av en sammanslagning av VA-verksamheterna i Hörby och Höör. Vi ansvarar för driften av den kommunala vattenproduktionen, avloppsreningen och ledningsnätet och vårt samarbete gör att vi kan dra nytta av våra kompetenser och vår teknik på ett optimalt sätt. Samtidigt ger detta oss möjligheter att utveckla och förbättra våra tjänster och våra produkter för en långsiktig hållbarhet.

Mittskåne Vatten styrs av en politisk nämnd med förtroendevalda från båda kommunerna men vi är anställda i Höör kommun. Här erbjuds du en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att kontinuerligt utvecklas i din roll. Vår arbetsplats växer och utvecklas ständigt och vi vill att du ska vara med på resan. Du har stora möjligheter att påverka och utforma hur vi ska arbeta tillsammans i fortsättningen. Vi anordnar bland annat regelbundna frukostträffar, erbjuder friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och en härlig stämning mellan kollegorna. Dessutom tillämpar vi rökfri arbetstid.

På Mittskåne Vatten arbetar ca 35 medarbetare i någon av våra fyra grupper: Drift, Utredning och strategi, Projekt, Stab/Kundservice. Projektgruppen ansvarar för att i tätt samarbete med övriga grupper genomföra de investeringsprojekt som ligger i vår långsiktiga investeringsplan. De flesta projekten handlar om att säkerställa att vår infrastruktur för dricksvatten, spill- och dagvatten är modern och anpassad för framtidens behov. Utöver dessa projekt finns det ambitiösa exploaterings- och utbyggnadsplaner för denna allmänna VA-försörjningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill gå till jobbet och känna att du gör skillnad varje dag. Vårt uppdrag är omfattande och du kommer att ha en nyckelroll i vår fortsatta framgång. För att lyckas i din roll tror vi att du har lätt för att samarbeta med andra, leda genom att skapa engagemang, ta ansvar och drivs av att skapa hållbara resultat.

I din roll kommer du bland annat att:

• Ansvara för och leda projekt till färdig anläggning och säkerställa att överlämning till driftorganisationen görs på ett bra sätt.

• Skriva förfrågningsunderlag och handla upp entreprenader.

• Vara kontaktperson för tillståndsansökningar, myndigheter, entreprenörer, fastighetsägare och andra externa parter under hela projektet.

• Arbeta aktivt och vara delaktig under entreprenadernas genomförandefas och bevaka Mittskåne Vattens intressen.

• Vara initiativtagande för att söka pragmatiska lösningar på frågor och eventuella problem som kan dyka upp under olika projekt

• Ansvara för att projektet levererar tänkta nyttor inom satta ramar för ekonomi, tidplaner och resurser.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en för tjänsten lämplig VA-inriktad utbildning och/eller några års arbetslivserfarenhet som projektledare, projektingenjör, entreprenadingenjör eller motsvarande. Vi ser gärna att du är strukturerad, resultatinriktad och trivs när arbetet går framåt.

Då tjänsten är bred med många olika projekttyper är flexibilitet, samarbetsförmåga och initiativtagande viktigt. Du bör även trivas med ständigt pågående utvecklings- och förändringsarbete där du kan se och ta tillvara förbättringsmöjligheter.

Det är en merit att om du känner till de utmaningar som det innebär att genomföra projekt under pågående drift inom kommunal förvaltning.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde 2023-04-17 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   17/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.