Ledsagare och avlösare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

LSS-verksamheten i Åstorps kommun tillgodoser behovet av ledsagare och avlösare i hemmet till personer med olika behov och funktionsnedsättningar. Genom insatser enligt LSS ska den enskilde tillförsäkras goda levnadsvillkor.

• Ledsagarservice innebär att du följer med en person som beviljats ledsagning på fritids- och kulturaktiviteter utanför hemmet. Det kan till exempel handla om att följa med på promenad, besöka vänner och biobesök.

• Avlösarservice i hemmet innebär att du avlastar anhöriga för att ge dem möjlighet till återhämtning, egna aktiviteter eller aktiviteter med syskon. Insatsen utförs i hemmet eller dess närhet. Uppdragen ser olika ut beroende på vilka behov och önskemål den enskilde och vårdnadshavarna har.

Personerna som beviljats insatserna är i varierande ålder och med olika funktionsnedsättningar. Vi försöker alltid att matcha ledsagarna och avlösarna med personerna som beviljats insats så gott det går.

Kvalifikationer

Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor, är serviceinriktad och positiv.

Vi lägger stor vikt vid bemötande, samarbetsförmåga, flexibilitet och ansvarstagande i kontakten med personen med insats. Det är även viktigt att du ser betydelsen av att ha en fungerande kontakt med anhöriga och andra personer som ingår i nätverket.
Vi ser gärna att du har tidigare vana av att arbeta med människor med olika funktionsvariationer och/eller pedagogisk erfarenhet.

Vid eventuell anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att efterfrågas.

Rekrytering sker löpande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1240890

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden och friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb.

Anställning

Du som söker tjänsten bör vara flexibel med tider då dessa anpassas efter den som är beviljad insatsen.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.