Feriearbete för ungdomar i sommar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig som är skriven i Åstorps kommun, och till sommaren har gått ut årskurs 9 men ännu inte börjat i årskurs 3 på gymnasiet, möjlighet att söka sommarjobb hos oss.

Våra sommarjobb finns inom följande områden:
• Förskola/Fritidshem
• Skolvaktmästeri/Park
• Äldreomsorg/Funktionshinderverksamhet
• Kök/Cafeteria och lokalvård

Sommarjobben är förlagda till tre olika perioder: v 25-27, v 28-30, v 30-32. Varje period innebär 90 timmars arbete, vanligtvis 6 timmars arbete per dag (exkl. lunchrast). Eftersom midsommarafton infaller under period 1 kommer de som arbetar under den perioden att få möjlighet att arbeta in 6 timmar under periodens övriga dagar.

När du ansöker om sommarjobb behöver du svara på några frågor som bland annat handlar om vad du föredrar att arbeta med och under vilken period.

Du ansöker digitalt, vilket innebär att du skapar en profil som blir grunden i din ansökan. Uppge fullständigt namn och kontaktuppgifter, säkerställ att din e-postadress är korrekt då vi kommunicerar besked och annan information via denna.

I samband med rekryteringsprocessen kommer de som arrangerar feriearbetena i kommunen kalla till en obligatorisk telefonintervju.

Om du blir erbjuden en plats och tackar ja, kommer du även få ta del av en obligatorisk introduktion.

Om du är sugen på att lära dig mer om hur det är att arbeta inom en kommun så föreslår vi att du genomför Kommunkursen. Denna hittar du på www.kommunkursen.se och efteråt belönas du med ett intyg. Lycka till!


Kvalifikationer

Du ska till sommaren ha avslutat årskurs 9 men ännu inte börjat årskurs 3 på gymnasiet. Du måste vara folkbokförd i Åstorps kommun. Vi prioriterar sökande som inte haft sommarjobb inom kommunen tidigare.

Om du blir erbjuden ett sommarjobb där du kommer arbeta med barn, krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Mer information hittar du på Polisens hemsida.

Eftersom det finns en begränsning i hur mycket minderåriga (under 18) får arbeta sammanlagt under ett år, är det viktigt att du anger i din ansökan om du kommer att ha andra sommarjobb än hos oss.

Anställningens omfattning

11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1004773

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.